Новини от Пловдив » Важно » Гребците на Световното в Пловдив имат най-преданата публика
Важно Гребане Истории Пловдив Пловдив Важно Спорт Спорт Важно Суматоха

Гребците на Световното в Пловдив имат най-преданата публика

  • Търт и Нанси Хофърд от САЩ харесаха таратора под тепетата, кръстиха го „супа от краставици“

Състезателите на Световното първенство по гребане до 23 години в Пловдив имат най-преданата публика в света. И вероятно най-шумната. Какво значи предана публика? Да дойдеш в Пловдив от Австралия, от САЩ, от къде ли не в Европа, за да видиш състезанието с академични лодки – това не е ли преданост? А публиката е и шумна по необходимост. Иначе няма как да я чуят гребците по време на финалните си спринтове, защото точно на финала се намират трибуните за публиката. И все пак кой кого подкрепя в гребането?

Моника и Валентин – съпрузи от Базел Швейцария са на гребния канал в Пловдив, за да подкрепят своя син Доналд, който се състезава в четворка скул. Тяхната подкрепа, както и подкрепата на останалите швейцарци сред публиката е най-шумна и най-разпознаваема. Когато по трасето стартира швейцарска лодка, те грабват и клатят яростно големите чанове /звънци/, които носят тук чак от Швейцария. Това кара лодките с швейцарското знаме на борда да ускорят темпото. Когато върнат чановете обратно в родината си, нищо чудно да ги дадат на пастирите, които ги окачват на врата на кравите, пасящи в Алпите. Валентин свири и на алпийски рог, но го е оставил вкъщи. Швейцарското семейство е убедено, че гребането в тяхната страна става все по-популярно. В Пловдив „кръстоносците“ участват с 9 лодки на първенството. Впрочем не по-малко шумни са и поддръжниците на немската флотилия. Две вувузели стриктно отбелязват всяко немско участие в състезанието.

Търт и Нанси Хофърд са семейство, което пристигна тук от Мичиган, САЩ. „Нашата дъщеря Натали започна да тренира в много малък клуб, който с времето се разраства. Тя гребе на Световното първенство в четворка. Днес лодката на дъщеря ни беше на трето място по бързина днес от пет лодки.“ – разказва г-жа Ховфърд. Мама Нанси е сигурна, че дъщеря им усеща присъствието на родителите си на трибуните, но не поглежда насам, докато не пресече финала. Семейство Хофърд пристигна в Пловдив ден преди началото на Световното първенство по гребане за младежи до 23 години. Вече са разгледали Стария Пловдив, където са оценили по достойнство и българската храна. Много им харесва „супата с краставици“ /таратор/. Бабата и дядото на Натали също са тук на гребната база. Те са на 80 години и са отделили дни за разходки в Пловдив.

Нидерландците Линдзи Фърфилмен и Пол Гръгър са в Пловдив, за да подкрепят своя син Дарвин Фърфилмен, който се състезава на двойка скул. Те са убедени в силата на нидерландските лодки, които участват на Световното първенство в Пловдив. И имат основание за това: нидерландски екипажи имат медали от олимпиадата в Токио. А и спортът е много развит в каналите на Амстердам. „Гребането е популярно сред учениците, а „прякорът“ на страната ни е WaterLand /водна страна/ – усмихва се Линдзи.

Майкъл Брайс и близнакът му са долетели в Пловдив от Канада, за да подкрепят Линдзи – дъщеря на Макъл и Боби – синът на другия член от фамилията Брайс. В нашия отбор има деца, които учат в Америка, но на такива състезания имат възможността да се съберат и да представят Канада, каза Майкъл Брайс.

Най-отдалече в Пловдив пристигна Шерил Блакмън. Тя е от столицата на Австралия град Сидни и е на гребния канал, за да подкрепя свия син Ник Блакмън от мъжката четворка скул. Шерил е категорична, че австралийският отбор ще се поздрави с високи резултати. „През тази година отборът ни положи много усилия в тренировките, за разлика от миналата година“ – заключи тя.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...