Новини от Пловдив » Бизнес » Туризъм » Министър Динкова призова ресторантьорите да преосмислят поведението си към клиентите
България Важно Туризъм Храни и напитки

Министър Динкова призова ресторантьорите да преосмислят поведението си към клиентите

Сериозна загриженост от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпращат към българските потребители изрази министърът на туризма Зарица Динкова. Реакцията й идва след последния нашумял случай, свързан с продажба на телешко на грамаж и последвалата бурна реакция в социалните мрежи. Според асоциациите, клиентът, който повдигна въпроса за спорната търговска практика, ще бъде съден.

Министърът напомни, че обществото е толерантно към ресторантьорския сектор, дори когато той претърпя загуба след загуба от клиенти по време на пандемията. Държавата, съответно всички граждани, са се лишили от големи приходи, които останали в собствениците на заведенията, за да помогнат на бизнеса.

Динкова призова асоциацията на ресторантьорите да преосмислят своето поведение към клиентите и да поемат по-отговорно отношение към образа на българския туризъм. „Разбирам, че професионалните общности се създават с цел да защитят своите интереси, но това не трябва да става за сметка на обществото“, подчерта министърът.

Динкова предупреди, че неумелото управление на подобни кризи, включително и текущия случай, нанася непоправими щети на имиджа на българския туризъм. Тя призова асоциацията на ресторантьорите да промислят за своите действия и взаимодействие с клиентите, защото в противен случай ще бъде трудно да защитят данъчните придобивки в бюджета за следващата година, без подкрепа от обществото.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...