Новини от Пловдив » България » България » Очаква се увеличение на обезщетенията за майчинство със задна дата
България Важно

Очаква се увеличение на обезщетенията за майчинство със задна дата

Иванка Шалапатова

Ако бюджетът на Държавната агенция за осигуряване на осигуровки (ДОО) бъде одобрен, част от обезщетенията за майчинство може да бъдат изплатени със задна дата. Това заяви пред NOVA министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Според Шалапатова, през настоящата година в хазната на ведомството са постъпили 235 млн. лв. повече, което предоставя възможности за подобрение на социалните услуги.

Министърът коментира и темата за тайната на осиновяването, като изрази мнение, че тази мярка трябва да отпадне. Промените в законодателството по този въпрос в момента се обсъждат в Народното събрание и са внесени от ГЕРБ-СД и ПП-ДБ, които подкрепят идеята за премахване на тайната при осиновяването.

За решаването на проблемите свързани с осиновяванията, министърът на труда и социалната политика посочи, че са работили съвместно с бившия социален министър Деница Сачева от ГЕРБ и Христо Петров – Ицо Хазарта, който подкрепя организациите на хората, които търсят истината за биологичния си произход.

Освен това, амбицията на социалното министерство е до края на 2024 година да бъдат закрити домовете за медико-социални грижи, където отглеждат деца на възраст между 3 и 5 години.

Иванка Шалапатова обясни и причината за смяната на ръководителя на Агенция „Социално подпомагане“. Целта от смяната е да се осигури наличие на висококвалифицирани професионалисти сред социалните работници, което по нейни думи, липсваше преди. Новият ръководител на агенцията ще бъде Надя Танева от Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...