Новини от Пловдив » България » България » Вижте къде измериха най-високите температури днес
България Важно Пловдив Пловдив Важно

Вижте къде измериха най-високите температури днес

И утре ще е жега.
Снимката е илюстративна

Най-високите максимални температури към 15:00 ч. днес са измерени в Русе – 42,2 градуса, в Свищов, Плевен и Враца – 40 градуса. Това съобщи за БТА Боряна Маркова – дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В Пловдив и Пазарджик – 39 градуса. Максимална температура от 38 градуса е отчетена към 15:00 ч. във Велико Търново, Сандански, Благоевград.

В Хасково максималната температура към този час е била 37 градуса.

Към 15:00 ч. днес температурата в София е била 35 градуса, което е висока температура за столицата, отбеляза метеорологът.

По черноморското ни крайбрежие днес най-топло е в Ахтопол, където в 15:00 ч. са отчетени 31 градуса, във Варна – 30 градуса, а в Бургас – 29 градуса.

За юли екстремната максимална температура у нас е от 45,2 градуса в Садово и тя е измерена през 1916 г., каза Боряна Маркова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...