Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Общината провери: Само 5 от 193 автобуса без климатици
Важно Градът Община Пловдив Пловдив Важно Транспорт

Общината провери: Само 5 от 193 автобуса без климатици

  • Засилени проверки на климатиците в градските автобуси

Почти всички от 193-те автобуса, които изпълняват лятното маршрутно разписание по 29-те линии от градския транспорт, са с работещи климатици. Това сочат резултатите от засилените проверки на инспекторите от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Единствено по линия №20 до края на миналата седмица са се движили 5 новозокупени автобуса, все още необорудвани с климатици. След многократните санкции и предупреждения към фирмата превозвач и те са изтеглени от движение за оборудване в спешен порядък, а на тяхно място са пуснати климатизирани превозни средства.

„Ако климатикът не работи, вписваме констатацията в пътния лист. Съставяме и констативен протокол, който се подписва и от шофьора. За последния месец само двама са отказали да подпишат, защото и шофьорите искат да работят при нормални условия. За всяко констатирано по законоустановения ред  нарушение налагаме санкция в размер на 300 лева“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

В момента общината работи по 3 договора с превозвачите. В най-стария от тях – от 2016 г., е регламентирано, че през лятото климатиците в автобусите трябва да се пускат при външна температура над 28 по официални данни на Националния институт по метеорология и хидрология.

Според договорите от 2018 и 2021 г. температурата  в салоните на автобусите целогодишно трябва да е между 18 и 25 градуса, така че абсолютно винаги да се осигурява комфортът на пътниците.

В много от новите автобуси климатиците се регулират автоматично – при 25 градуса се включват, а при 18 градуса се изключват сами. И това не зависи от шофьорите.

Чонов подчерта, че инспекторите на „Организация и контрол на транспорта“ проверяват не само климатиците, а и дали се изпълняват всички останали клаузи, включени в договорите с фирмите превозвачи. Само за миналата година са наложени близо 1 млн. лв. санкции, които се удържат от общинската компенсация за градски транспорт.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...