Новини от Пловдив » Важно » Постоянен арест за сириец, заклал 21-годишен в бежанския лагер в Харманли
Важно Регион Съд и Прокуратура Хасково

Постоянен арест за сириец, заклал 21-годишен в бежанския лагер в Харманли

Снимка: haskovo.info

Хасковският окръжен съд остави в ареста 35-годишния сирийски гражданин Рамадан Мохамад, който е обвинен в убийството на 21-годишния свой сънародник в бежанския център в Харманли, съобщи Хасково инфо.

Престъплението беше извършено на 24 юли вечерта. Мигрантите се скарали заради обява за вентилатори, дрехи и други дребни вещи в група в мобилно приложение, която била създадена за обмяна на административна информация за техния статут. По-младият сириец е с хуманитарен статут. Той е чакал жена си с детето им от Турция, а в лагера бил, за да види 12-годишната си сестра. Рамадан е кандидат за бежанец.

Двамата си разменили удари с пръчки. 21-годишният паднал и според държавното обвинение, бил намушкан смъртоносно с нож от Мохамад. Всички се разбягали, но по-късно мъжът беше задържан от полицията на адрес в Харманли, а ножът е открит в помещение в бежанския лагер.

Днес Мохамад заявява пред съда, че е невинен и не е убивал никого. Пред разследващите обаче той е потвърдил нанасянето на удара с нож.

Обвиняемият поискал да излезе на свобода, защото има жена и деца, за които да се грижи. Мъжът допълнил, че бил заплашван от непознати в Харманли, които бил заснел на видео. Адвокатът му също поискал по-лека мярка, защото сириецът нямало да се укрие.

Прокуратурата обаче настоява за постоянен арест, който беше наложен от съда заради обоснованото предположение, че Мохамад е извършител на престъплението, в което е обвинен и заради реалната опасност да се укрие и извърши престъпление при по-лека мярка.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...