A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Албания арестува косовар, издирван от трибунала в Хага
Балкани Важно Свят

Албания арестува косовар, издирван от трибунала в Хага

Снимка: news.lex.bg

Бившият член на Армията за освобождение на Косово (АОК) Дритан Годжай е задържан в Албания по силата на заповед за арест, издадена от Специалния съд за Косово в Хага. Това съобщи Ройтерс, като се позовава на съобщение на трибунала, който разследва военни престъпления, извършени по време на войната в бившата сръбска област през 1998-1999 г.

В съобщението се казва, че Годжай е издирван за „престъпления срещу правораздаването, включително сплашване и възпрепятстване на официални лица при изпълнение на служебните им задължения“.

Радио Свободна Европа съобщи, че Годжай е заподозрян в разкриването на имена на защитени свидетели по няколко дела, свързани с войната в Косово. Той ще бъде задържан в Албания, в очакване властите да вземат решение за прехвърлянето му в Хага.

Специалният съд за Косово със седалище в Нидерландия беше създаден, за да разглежда дела срещу бивши командири на АОК по косовските закони. В момента в съда тече дело срещу бившите лидери на бунтовническата организация Хашим Тачи, Кадри Весели, Реджеп Селими и Якуп Красничи.

Съдът осъди през май миналата година двама бивши членове на АОК Хасни Гукати и Насим Харадинай на 4,5 години затвор и 100 евро глоба за възпрепятстване на правосъдието.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...