Новини от Пловдив » Важно » Нов случай на насилие: В Бургас мъж удря бременна жена в корема
България Важно Крими

Нов случай на насилие: В Бургас мъж удря бременна жена в корема

Жена в напреднала бременност е потърсила закрила от институциите в Бургас. Тя е подала молба за защита срещу насилника си, който ѝ нанасял удари в областта на корема.

„За последните два дни имаме четири случая на домашно насилие. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя вече е с подадена молба за защита по Закона за защита от домашно насилие. Очакват се мерки – ограничителни, спрямо насилника. Жената е в напреднала бременност. Знаем, че тя е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени проблеми. Тя е добре”, посочи  пред Нова телевизия Искра Делчева, директор на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие в Бургас.

Само за два дни, след протестите в подкрепа на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три жени, подложени на домашно насилие. Четвърта е подала сигнал за побой в сряда сутринта.

48-годишна жена и баща пък бяха пребити от съпруга ѝ в присъствието на 16-годишната им дъщеря. Насилникът е задържан за 72 часа. Обвинението, което му е повдигнато, е за нанасяне на лека телесна повреда на повече от едно лице в условията на домашно насилие. Ще му бъде поискана мярка „задържане под стража”.

„Колегите, отзовали се на сигнала, установили, че пострадалите са били с видими следи от наранявания в областта на главата. Те са заявили, че са били безпричинно бити от нападателя, който е криминално проявен. Тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1.74 промила”, каза в ефира на „Здравей, България” инспектор Антоанета Тодорова от МВР-Бургас.

„През последните два месеца случаите на домашно насилие са се увеличили драстично. Почти всеки ден имаме поне по няколко жени, които търсят помощ и закрила. Насилието е и физическо, и вербално, но напоследък физическото преобладава. Най-честите мотиви за насилието са ревност, употребата на алкохол и наркотици, както и стереотипно мислене от страна на партньорите”, подчерта Женя Петрова, директор на „Център за превенция на насилието и престъпността“.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...