майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Ловци готвят протести заради случай с бракониери
България Важно Лов и Риболов

Ловци готвят протести заради случай с бракониери

Снимка: NOVA

Ловният сезон у нас започна. По традиция началото му се дава във втората събота на месец август. Тази година той започна с отстрел на пъдпъдък, гургулица, гривяк.

Ловците обаче са в протестна готовност, предаде NOVA. Причината – случай от преди три години, при който двама мъже били задържани в гората край монтанското село Горна Лука, а в багажника им имало чували с два убити сръндака. Прокуратурата решава, че няма достатъчно доказателства за това, че въпросните мъже са бракониери. За липсата на наказания ловците винят прокурор Ралица Петкова от Районната прокуратура в Монтана. Екипът на телевизията я потърси за коментар, но тя се оказа в отпуск. От държавното обвинение също не изразиха позиция по случая.

От Регионалната дирекция по горите в Берковица вече са обжалвали постановлението на прокуратурата. Ловците заплашват с протести, ако имената на бракониерите не влязат в регистър, достъп до който да имат всички сдружения. Само за последната година в района на Монтана са отстреляни сърна, кошута и сръндак, но извършителите на тези нарушения не са установени.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...