Новини от Пловдив » Регион » С над 400 подписа искат спешен ремонт на пътя между с. Розово и летовище Розовски вриз
Брацигово Пазарджик Регион

С над 400 подписа искат спешен ремонт на пътя между с. Розово и летовище Розовски вриз

Все повече нараства необходимостта за незабавно възстановяване и подобрение на пътя, свързващ с. Розово с летовище Розовски вриз в община Брацигово. Пътят, дълъг 7 километра, е в окаяно състояние поради липсата на поддръжка и ремонт през последните 15 години.

Това провокира местна група инициатори, както и почиващи в областта да организират подписка с искане за спешен ремонт на този участък. „Пътят е ключов за летовище Розовски вриз. Той беше построен преди повече от 40 г. и сега представлява опасност за местните жители и туристи. Дълбоките и големи дупки по него, липсата на обезопасителни мантинели и маркировка, както и проблемите с разстителността, едва ли са останали незабелязани от тези, които го използват редовно. Този път е не просто неудобен, но и потенциална опасност, която носи риск от инциденти и пътно-транспортни произшествия“, коментират от местната група инициатори.

Хората от района не са безразлични към тази ситуация. Само за два дни бяха събрани над 400 подписа под петицията, насочена към община Брацигово, както и до народните представители и Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Това показва широката обществена подкрепа за спешни действия в тази насока.

Местните жители и собствениците на имоти в летовище Розовски вриз не само се борят за ремонта на пътя, но и се противопоставят на общата небрежност на Общината към поддръжката на това важно селище. Според тях незабавното възстановяване на пътя ще е само първата стъпка в решаването на редица проблеми, с които се сблъскват ежедневно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...