Новини от Пловдив » България » Джигит хвърчи с 240 по Околовръстното на София
България Важно Инциденти

Джигит хвърчи с 240 по Околовръстното на София

Автомобил е засечен да се движи на Околовръстния път в София с над 240 км/ч. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. По думите му в рамките на един месец са засечени над 8000 автомобила с над 125 км/ч, сочат данните от радарните табели за измерване на скоростта в града.

На 15 места в София се полага нов тип червена пътна настилка, която намалява скоростта, обяви Георги Георгиев при проверка на бул. „Васил Левски“ в близост до Софийската математическа гимназия.

Обектите най-често са близо до училища и детски градини и на конфликтни точки, по които не можем да поставим повдигнати пешеходни пътеки, посочи Георгиев. „Цветът на настилката е червен, за да може на човек да му светне „червената лампа“, че трябва да намали скоростта. Използваме времето, когато има по-малко хора в града, за да подобрим пътната безопасност“, каза той.

Около половин сантиметър е дебелината на покритието, което е и релефно, за да повиши вниманието на шофьорите и подпомогне спирачния път, поясни Георгиев. Иновативната настилка е с по-добро сцепление, така че, особено в лошо време, автомобилите да успеят да спрат по-бързо, обясни той и допълни, че така се гарантира безопасността на пешеходците. Новата маркировка е препоръчана от експерти, каза Георгиев. Заедно с полагането на новата маркировка е и обичайното подновяване на пешеходните пътеки, допълни той.

Осветили сме над 300 пешеходни пътеки, имаме над 20 поставени нови ограничители и над 150 обезопасени кръстовища за последната година и половина, така че да не могат да паркират коли по тях, каза Георгиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...