Новини от Пловдив » Важно » Ковачевски: Днес лъжата свършва и ще се разбере кой е за ЕС
Балкани Важно РСМ РСМ Свят

Ковачевски: Днес лъжата свършва и ще се разбере кой е за ЕС

„Днес е денят, в който лъжата свършва и ще се разбере кой е за ЕС и кой е за блокиране на пътя на държавата към ЕС. Докато аз съм министър-председател, правителството ще работи за интегрирането на страната в ЕС, защото гражданите го заслужават”, каза в обръщението си на отбелязването на деня на Армията на Република Северна Македония премиерът на страната Димитър Ковачевски.

„Държавата е над всичко. За да имаме силна, суверенна, сигурна държава за нас и нашите поколения, трябва да останем непоколебими и ангажирани да инвестираме във всеки социален сегмент в страната, включително отбраната. Интеграцията в европейските структури е на първо място сред приоритетите. Пред нас е реализацията на още една стратегическа цел – членство в Европейския съюз. Като министър-председател си поставям ясни цели и мерки и с решимостта, която имаме,  на правителството, ръководено от СДСМ заедно с коалиционните партньори, винаги е показвало, ще продължим да взимаме смели решения. Никой няма право да бяга от решения и задължения за реализирането на демократична, социално справедлива и икономически силна Северна Македония. Фокусът трябва да бъде върху по-доброто утре, а не върху политическите кариери”, отбеляза той.

На отбелязването на годишнината от създаването на армията на Северна Македония присъстваха и президентът на страната Стево Пендаровски, министърът на отбраната Славянка Петровска и голяма част от правителството.

Междувременно македонският парламент прие със 70 за, 47 против и 0 въздържали се да заседава при дневен ред с една-единствена точка – предложението за промяна в конституцията на РСМ.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...