Новини от Пловдив » България » България » Политика » Избори 2023 » Кметът Здравко Димитров свиква консултации за ОИК
Градът Избори 2023 Общество Пловдив Политика

Кметът Здравко Димитров свиква консултации за ОИК

Кметът на община Пловдив Здравко Димитров кани парламентарно представените партии и коалиции в 49-ото Народно събрание да участват в консултации за сформиране на състава на Общинската избирателна комисия на територията на Община Пловдив.

Консултациите са насрочени за днес в сградата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов”. За участие в консултациите са поканени представители на коалициите ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната – Демократична България, „Възраждане“, ДПС, БСП и „Има такъв народ“.

С указ на президента местните избори са насрочени за 29 октомври, а предизборната кампания започва месец по-рано – на 29 септември.

На консултациите представителите на партиите и коалициите от партии следва да представят:

1. Писмено предложение за състав на ОИК, което да съдържа имената на предложените от съответната партия или коалиция лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност, телефон за контакт.

2. Заверено копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от датата на насрочване на изборите – 31.07.2023 г. (по изключение е допустимо представяне на удостоверение, издадено по-рано), или заверено копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция.

3. Пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица.

4. Копие от диплома за завършено висше образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше училище (ако все още няма издадена диплома); в случай че документът за завършено висше образование е издаден на чужд език, същият се представя заедно с легализиран превод на български език.

5. Предложение на партиите и коалициите по т. 1 за резервни членове.

6. Декларация за съгласие от всяко лица да бъде предложено за член на ОИК и че отговаря на изискванията на Изборния кодекс (приложение към Решение № 1962-МИ от 04.08.2022 г. на ЦИК)

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...