Новини от Пловдив » България » България » Политика » Избори 2023 » Стоян Таслаков представи кандидатите за кмет на Пещера, Септември и Велинград
Велинград Избори 2023 Пещера Политика Регион Септември

Стоян Таслаков представи кандидатите за кмет на Пещера, Септември и Велинград

Народният представител Стоян Таслаков представи кандидатите за кмет на „Възраждане“ в общините Септември, Велинград и Пещера.

След като представи внушителната биография на Иванка Кърджийска, Таслаков добави, че едва ли друга партия ще има възможност да издигне толкова образован и квалифициран кандидат за кмет в град Септември. Иванка Кърджийска е с три висши образования в специалностите –   „История и археология“, „Политология“ и „Администрация и управление“. Тя е председател на гражданско сдружение с нестопанска цел за популяризиране на българската култура, история и традиции и е автор на исторически очерци и статии, свързани с историята и развитието на региона. Кандидатът на „Възраждане“ притежава богат административен и управленски опит. Иванка Кърджийска е била общински съветник, нещатен сътрудник в Народното събрание, експерт „Организация на стопанската дейност и академичната собственост“ в сферата на висшето образование. Към момента е помощник-ректор във Висше училище по телекомуникации и пощи, София.

За Велинград „Възраждане“ се доверява на председателя на местната структура  Иван Маринов. Той е с висше образование от НСА „Васил Левски“,  със специалност треньор по авто-мото спорт. Към настоящия момент се реализира професионално в сферата на туризма като мениджър. Познат е с дейността си по защита на парк „Клептуза“. Той обедини целия град в мащабно автошествие, с което гражданите на Велинград се противопоставиха на унищожаването на парка. Обедини енергията на всички активни граждани на Велинград като организира протести против затварянето на болницата в града. Иван Маринов се бори за местните каузи и за това Велинград да е на велинградчани. Ако те му дадат доверието си и изберат кандидата на „Възраждане“, ще получат градоначалник, който има политическата воля да взима решения в полза на хората, а не облагодетелстващи властта и кръговете около нея.

Мария Джуркова – Пискюлева  е председател на „Възраждане“ в Пещера. Тя е магистър по икономика с диплом от СА „Д.А. Ценов“, Свищов. Работи в сферата на финансите. Развива активна обществена и благотворителна дейност в родния си град. За своя принос е награждавана от различни институции. Автор и съавтор на множество местни и международни проекти като „Възрожденско приключение“, „Пещерски късмети“, „Алея на славните пещерци“ и „Чужденци четат българска поезия“. С инициативата си „Пещерски късмети“ Мария Джуркова прослави Пещера на няколко континента, където изпрати послания, преведени на различни езици, пишат от „Възраждане“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...