Новини от Пловдив » България » За месец: 406 прибрани за каналджийство, 612 – за наркотици
България Важно Крими Полиция

За месец: 406 прибрани за каналджийство, 612 – за наркотици

406 души са задържани за каналджийство, а 612 – за трафик на наркотици този месец. Това сочат данните на Специализираното междуведомствено звено между Прокуратурата и МВР, което беше създадено за подпомагане на разследването по досъдебни производства.

Според обобщените данни на междуведомственото звено, което функционира от 1 август, задържаните нелегални мигранти у нас са почти 3700, като повечето от тях са от Афганистан, Сирия, Мароко и Пакистан. Задържани за трафик на мигранти са 406 души.

Ангел Папалезов от Главна Дирекция „Национална полиция“ обясни, че България е сред страните, през които минава основният трафик на мигранти.

„Има голямо предлагане, за съжаление, на групи, незаконни мигранти, които трябва да бъдат превозени през страната ни и с тази цел са ангажирани, както лица от криминалния контингент на територията на България, така и чужденци, които в затворени Фейсбук групи или Телеграм групи им се предлага да извършат тази услуга – превозване на мигранти от точка до точка на територията на страната или от нашата страна към Румъния и Сърбия“.

За периода от 1 до 25 август са арестувани 612 души за трафик на наркотици, а разкритите лаборатории за производство са 21. Сред тях е и високотехнологичната нарколаборатория за производство на амфетамини край Търговище, която беше разбита преди две седмици. Извършените специализирани полицейски акции са 401.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...