Новини от Пловдив » Градът » Здравко Димитров откри новата учебна година в Спортното училище СНИМКИ
Градът Образование Общество Пловдив Случка на деня

Здравко Димитров откри новата учебна година в Спортното училище СНИМКИ

Кметът на Пловдив сравни ремонтите в мандата си с времето на Дража Вълчева

Повече медали, по-малко нерви и по-малко контузии – това пожела на учениците на Спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив кметът Здравко Димитров. Той присъства на откриването на новата учебна година в школото. На събитието дойдоха  зам.-министърът на младежта и спорта Даниела Дашева, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов и много родители.

„Винаги съм казвал важни са не само спортните успехи, важни са и успехите в тази сграда. Ако искате да растете пълноценно и да се развивате като граждани, трябва да имате и успехи в учението. Те вървят ръка за ръка, за да може да израснете след това“, обърна се към учениците Здравко Димитров.

Директорката Ружка Генова подчерта, че няма по-голяма сила от знанието. „То е вашият най-голям съюзник, а спортният успех е вашата сила“, каза директорката  и пожела успех на възпитаниците и се обърна към учителите и треньорите да не прекланят глава пред трудностите на ежедневието.

Церемонията продължи с предаване на ключа на знанието от Ружа Генова към петокласника Стилиян Юруков, както и с тържественото клетвено обещание на учениците от Спортното.

След това отец Георги отслужи водосвет за здраве и успехи на учители и ученици.

След откриването на първия учебен ден кметът Димитров направи и инспекция на изграждането на плувен комплекс „Младост“ до Спортното училище. Според него строителството върви по график.

„Толкова ремонти и важни инфраструктурни проекти не са правени от времето на Дража Вълчева и Иван Панев. Има някои анализатори, които ги следят нещата. Но дойде им времето на тези проекти – някои ме упрекват, но те ще станат. След това няма да има какво да говорят”, заяви  Здравко Димитров. Той обясни, че ремонтите се бавят, когато има много институции, които работят заедно, а още повече проблеми има и с подземните комуникации. Кметът даде пример с „Модър-Царевец”, където се появил 20-киловолтов кабел и сега трябвало да се премести. Той не отговори на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат.

Кметът каза още, че днес ще се вземе решение за курсовете на „Хеброс бус” до Марково и Храбрино. По думите му е недопустимо да не се изпълняват курсове, а хората да не могат да стигнат до работните си места./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...