Новини от Пловдив » Важно » МОН: В над 500 училища има ремонти, до първия учебен ден ще приключат
България Важно Образование

МОН: В над 500 училища има ремонти, до първия учебен ден ще приключат

През това лято текат ремонтни дейности в повече от 500 училища в страната. До първия учебен ден всички те ще са приключили, като единственото изключение са 38 обекта, където е създадена допълнителна организация за безпроблемното начало на учебната година. Това стана ясно по време на посещение на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков в училища и детски градини във Варна.

Подготвен е проект за нови спортни игрища в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна, а през тази година е изградена нова масивна ограда на училището. Министър Цоков се запозна и с материалната база за обучение в една от малкото професионални гимназии в тази сфера в страната. Към момента тук се обучават над 400 ученици в едносменен режим. Успешно си партнират с 10 компании в дуално обучение и на практика се разгръща проектно базирано обучение. „Това е един от добрите примери в областта на професионалното обучение, които показват колко много възможности, знания и умения придобиват децата в тях“, каза проф. Цоков.

Министър Цоков посети и най-старата детска градина във Варна – ДГ „Светулка“. Тук днес са приети над 200 деца, а само преди няколко години сградата и площадките са били напълно обновени по проект по Оперативна програма „Региони в растеж“. Министър Цоков коментира с колектива на градината подготвяните промени в сферата на предучилищното образование и проблемите, които учителите срещат в тяхната работа. „Знаем колко трудности имате и искаме да поставим много по-голям фокус в образователните политики в предучилищното образование, защото то поставя основата, която се разгръща от училището и висшите учебни заведения“, каза проф. Галин Цоков./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...