Новини от Пловдив » България » Кирил Петков: Да оставим семействата извън тази кална битка
България Важно Политика

Кирил Петков: Да оставим семействата извън тази кална битка

Кирил Петков

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков направи пред NOVA първи коментар за това имало ли е среща между него, Бойко Борисов и Алексей Петров за правителство, както и познавали ли са се баща му и Петров.

„Първо искам да кажа, че понеже не бях в страната – изслушах всичко, които се изля по главата на моя баща. Искам да кажа ясно – моят баща има една прилика с Бойко Борисов – имат рожден ден на една и съща дата. Но той никога не е членувал в БКП, никога не е членувал в служби и не е занимавал с политика. Заминава за чужбина през 1990 година с Кубинските полети с надеждата да даде на семейството си по-добър живот. Върна се обратно през 2008 година, когато го поканих да работи за моята компания. Той изпусна всички мутренски години, няма никаква компания с Алексей Петров. Искам да призова всички политици – хайде да оставим семействата извън тази кална битка”, подчерта Петков.

„Имам три дъщери. Най-голямата навърши 23 години. И със съпругата ми отидохме на рождения ѝ ден в САЩ. Не бях на работно посещение в страната. Дъщеря ми завършва тази година инженерство и сме много горди с нея”, изясни той и въпроса защо е бил на посещение в САЩ.

„Борисов каза първия ден едно, а втория ден – друго. Казаното през втория ден беше по-вярно. Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Бойко Борисов. Това, което се случваше, беше, че след четвъртите избори – г-н Борисов изпращаше най-различни контактьори, за да направи среща с нас. Ние отказвахме тези срещи, защото се надявахме, че „Промяната” може да продължи така, както ние си я представяхме. И така продължи без срещи. След петите избори ние бяхме втора политическа сила. Тогава седнахме – с Асен и лидерите на „Демократична България”, и си казахме, че ако искаме държавата да не отива в шести избори – трябва да направим тази среща. Никога не е имало значение кой и по какъв начин контактува с нас. Нашето решение бе на база изборите и задачите, които си поставихме. И на първата среща не сме говорили нито за правителство, нито за структура. тя беше за това дали въобще да си говорим”, категоричен беше той.

Той подчерта, че първата среща е била „между мен, г-н Борисов и Асен Василев”.

„Говорихме за това дали да има правителство, а дали въобще да отворим разговор. Дали въобще имаме общи виждания и приоритети.  След това всички разговори за кабинет се случиха в парламента с Мария Габриел и академик Денков и политическите лидери. И тогава вече решихме, че може би си заслужава да управляваме тази държава заедно”.
„Знам, че идват избори. Но нека да оставим калните битки настрана. Септември месец нямаме право на нито един правен ден в парламента. Всеки ден имаме закон, който трябва да направим, ако искаме да вземем парите по ПВУ”, припомни той.

Кирил Петков категорично подчерта, че „никой и по никакъв начин не е предлагал постове в никакви служби на Алексей Петров“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...