майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Северна Корея е пуснала на вода нова тактическа ядрена подводница
Важно Свят

Северна Корея е пуснала на вода нова тактическа ядрена подводница

Северна Корея е пуснала на вода първата си „тактическа ядрена подводница“ и я е зачислила към флота, който патрулира във водите между Корейския полуостров и Япония, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската държавна медия.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун, който е присъствал на церемонията по пускане на вода, е заявил, че въоръжаването на флота с ядрени оръжия е спешна задача и е обещал да прехвърли към военноморските сили повече подводни и надводни кораби, оборудвани с тактически ядрени оръжия, съобщи информационната агенция на Севера КЦТА.

Анализаторите за първи път забелязаха признаци, че се строи поне една нова подводница през 2016 г., а през 2019 г. държавните медии на Севера публикуваха кадри, на които се вижда как Ким инспектира непоказвана досега подводница, която е била построена под „неговото специално внимание“, посочва Ройтерс. Също така не е ясно дали Северна Корея е приключила разработването на миниатюризираните ядрени бойни глави, необходими за монтиране на ракети, които се изстрелват от подводница.

Съобщава се, че новата подводница в момента се подготвя да излезе в морето за провеждане на изпитания, предаде ТАСС.

КНДР възнамерява да модернизира всичките си съществуващи тежки подводници и да ги оборудва с тактическо ядрено оръжие, следвайки примера на най-новата подводница, обяви севернокорейският лидер. По време на церемонията по пускането на новата подводница на вода лидерът на КНДР също така заяви, че планът е част от стратегията за укрепване на военноморските сили и е необходим, за да могат въоръжените сили на републиката да бъдат по-ефективни в настоящите бойни условия.

Освен това Ким нареди „да се даде тласък на въоръжаването на военноморските сили с подводници и надводни кораби с тактическо ядрено оръжие, за да могат да изпълняват стратегическите си задачи“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...