майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Василев: С инфлацията сме извън параметъра за еврозоната, но разликата с ЕС се свива
България Важно

Василев: С инфлацията сме извън параметъра за еврозоната, но разликата с ЕС се свива

Виждаме, че се изпълняват основните условия за влизане в еврозоната, които са свързани с бюджетния дефицит – с дълга нямаме проблеми. С инфлацията все още сме извън параметъра, но започва да се свива разликата между България и ЕС, така че очаквам един плавен процес, който да продължи активно. Това каза министърът на финансите Асен Василев за БТА след откриването на българската палата на Солунския международен панаир.

Тази година България е почетна страна на изложението, което започна вчера и ще продължи до 17 септември.

„Подкрепата на Гърция е изключително силна и за двата процеса. С гръцките колеги работим много добре по това да подобрим обмена на данни между Националната агенция за приходите и гръцката приходна агенция на ниво фактура. Целта е проследимост и да няма избягване на данъци и от двете страни“, съобщи още Асен Василев.

„Работим много активно с гръцката страна за двата ни основни приоритета – влизането на България в Шенген, което ще направи много по-лесно придвижването на стоки и на хора, и бизнесът ще бъде много облекчен, и влизането на България в еврозоната“, коментира министърът.

Той посочи, че в следващите два месеца ще има ключови срещи, свързани с процеса по присъединяване на България към еврозоната

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...