A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Рунд последен във ВАС: „Прайд“-ът съди Милена Славова за пост във ФБ
България Важно Посоки Съд и Прокуратура

Рунд последен във ВАС: „Прайд“-ът съди Милена Славова за пост във ФБ

На 13 септември се очаква Върховният административен съд да разгледа жалба на LGBT-организации срещу решение на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), която оневинява Славова по оплакванията за разпространение на хомофобска пропаганда.

Това се случва 2 години след коментари на Милена Славова по адрес на участниците в „София прайд“, които те смятат за обидни. Казусът стигна на крачка от окончателно произнасяне на съда.

„Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си“. Това е постът, за който я съдят гейовете.

В подготовка за делото – певицата реши да събере „коалиция“ от съмишленици, които са се включили в петиция в нейна защита и „противопоставяне на всяко нецензурно съдържание, което не бива да бъде толерирано в една нормална държава“, според авторите на подписката.

Тя анонсира и че ще има протест пред ВАС в деня на предстоящото заседание.

Скандалът избухна през лятото на 2021 г., когато Милена беше публикувала предизборен клип на ВМРО с монтаж на кадри от гей прайда в България, залепени до провокативни сцени от паради в други държави.

Тя твърди, че се е афектирала от това, че във Facebook видяла колаж с хомосексуален мъж, който осквернявал българското национално знаме. Поради това беше написала в профила си във FB: „Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци“.

Публикацията ѝ беше докладвана заради език на омразата и беше свалена от модераторите на социалната мрежа. Междувременно срещу нея е подадена и жалба до КЗД. „Клуб З“, които проследяват казуса, показват, че комисията се произнася в полза на Славова при разглеждането на случая. На втора инстанция обаче административен съд приема доводите на жалбоподателите срещу Милена.

Самата тя се оплаква, че е станала жертва на заплахи с насилие, след като нарече „извратеняци“ хората от ежегодния прайд.

„Тази гей общност не са онези гейове, с които се познаваме и поддържаме приятелски отношения с години“, обяснява още Славова. „Вече не може да изказваш публично и открито мнението си и, ако не ги подкрепяш и не приемеш джендър идеологията, веднага ставаш мразен враг No:1“.

Тя твърди още, че, когато публикацията ѝ предизвика „национален скандал“, снимката, заради която тя се е възмутила, „изчезна безследно от Фейсбук“.

В подкрепа на Милена се формира група от FB-инфлуенсъри от Мартин Карбовски, до Давид Александров (сдружение „РОД“), който освен че бори „джендър идеологията“, е част и от инициативния комитет срещу членството в еврозоната.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...