A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » ДПС: Шефът на обединените цивилно и военно разузнаване да се избира от парламента
България Важно Политика

ДПС: Шефът на обединените цивилно и военно разузнаване да се избира от парламента

Делян Пеевски
Делян Пеевски

ДПС подкрепя принципно лансираната от ПП-ДБ идея за обединяването на цивилното и военното разузнаване, както и ръководителят на евентуалната мегаструктура да не се назначава от президента. Това каза депутатът от движението Делян Пеевски, предаде БНР.

От думите на Пеевски стана ясно, че са водени предварителни разговори с ПП-ДБ преди първо Атанас Атанасов да лансира тази идея. И така ДПС принципно смята, че не трябва с указ да се назначават ръководителите на службите, а да се избират от парламента.

Пеевски смята, че това не е обезвластяване на държавния глава и не е персонален законодателен акт, свързан с това, че президентът се казва Румен Радев, а предложения, които са в унисон с конституционните промени, които вече бяха внесени в парламента и които са свързани с промени около президентските правомощия и служебните правителства.

Освен това, Делян Пеевски подкрепи лансираната от общественици, сред които и бившият президентът Росен Плевнелиев, идея в Конституцията да се запише, че България е член на Европейския съюз и НАТО.

Според него, това е добре, за да бъде гарантирана геополитическата ориентация на страната, но, уточни Пеевски, всички тези разговори ще се дебатират между първо и второ четене на Конституцията, тъй като на първо четене трябва да бъде приет именно проектът, който беше внесен от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...