майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Кметът Павел Михайлов откри обновените детски градини в Първенец и Брестовица
Важно Регион Родопи

Кметът Павел Михайлов откри обновените детски градини в Първенец и Брестовица

Завърши санирането на сградите на детските градини „Пролет“ в село Първенец и „Първи юни“ в Брестовица. Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов откри обновените сгради на двете детски заведения.

Ремонтът в  Първенец включва поставяне на  топлоизолация на външните стени на сградата и  хидроизолация на покрива. Беше  ремонтирана и сградата на физкултурния салон, а фасадата вече е слънчева и цветна.

„Щастлив съм, че успяхме да изпълним една отдавна бленувана мечта на колектива на детската градина, на децата, на техните родители. Наш приоритет е да работим в посока осигуряване на съвременни условия за отглеждане, възпитание и обучение на нашите деца. Тази обновена детска градина е красноречив пример, че тези наши намерения са претворени в дела“, каза кметът Павел Михайлов.

Малките възпитаници на ДГ „Пролет“ зарадваха своите гости с весела забава, а кметът Павел Михайлов и кметът на село Първенец Ренета Плевнелиева прерязаха лентата на обновения обект.

С традицията да посрещнеш с хляб и сол и водосвет за здраве беше открита и  новата фасада на детска градина „Първи юни“ в село Брестовица. Ремонтът обхваща въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност.  Фасадата на сградата е санирана с 10-сантиметрова топлоизолация и е изпълнена с ярки и светли цветове.

„От началото на мандата голяма част от базите на образователните институции в населените места в община „Родопи“ са ремонтирани и обновени. Усилията ни в тази посока ще продължат, защото децата на нашата община го заслужават“, отправи пожелания кметът Павел Михайлов. След това, заедно с кмета на селото Любен Радев прерязаха лентата с пожелания за здраве и добро начало.

Освен с една различно изглеждаща сграда, малките възпитаници на детската градина в Брестовица бяха зарадвани с играчки и лакомства, дарени от  семейство Магдалена и  Георги Георгиеви. А д-р Мария Манолова подари цветен килим за детската ясла.

След церемонията по откриване на детската градина кметът Павел Михайлов провери и ремонта на площадното пространство в Брестовица.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...