A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Парламентът не подкрепи „Възраждане“ за по-лесното провеждане на референдуми
България Важно Политика

Парламентът не подкрепи „Възраждане“ за по-лесното провеждане на референдуми

„Възраждане“ не успя да прокара по-лесното провеждане на референдуми чрез промени в закона. Депутатите отхвърлиха промените в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, предаде  БГНЕС. При първото гласуване предложените от ПГ на “Възраждане” промени бяха подкрепени от 69 депутати, докато “против” бяха 19 , а “въздържали се” 93. При прегласуването предложените промени бяха подкрепени от 67 депутати, докато “против” бяха 20, а “въздържал се” 100.

В законопроекта на “Възраждане” се предвиждаше национален референдум да може да бъде направен от всяка образувана и регистрирана парламентарна група.Сега това може да стане с подписите на най-малко една пета от състава на парламента. Освен това се предвиждаше и намаляване на броя на подписите, необходими за свикване на референдум от инициативен комитет – от 200 000 на 50 000.  От партията на Костадин Костадинов предложиха и броят на подписите, внесени от инициативен комитет, да се намали от 400 000 на 100 000 като това предложение е свързано с разпоредбата, според която парламентът трябва да приеме решение за произвеждане на национален референдум.

Вносителите в лицето на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов призоваха за подкрепа на предложените промени, а Искрен Митев от ПП-ДБ коментира, че от “Възраждане” използват законопроекта за политически цели. Явор Божанков от ПП-ДБ се включи в дебата и направи анализ на мотивите на законопроекта. Според него “крайната дестинация на тези инициативи е изкарването на България от ЕС”, уточни той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...