A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Слави Трифонов за управляващите: Тези хора се смятат за богоизбрани
България Важно Мнения Политика

Слави Трифонов за управляващите: Тези хора се смятат за богоизбрани

Слави Трифонов
Слави Трифонов

„Вие, уважаеми хора, които четете тези редове, сте свободни, имате щастието да живеете в условията на демокрация, в свободна страна, която е парламентарна република и можете да избирате как да живеете, какво да правите, свободно да решавате за себе си и за живота си и свободно да избирате. Да избирате хора, които да ви представляват. И днес, в българския Парламент, една голяма част от хората, които сте избрали да ви представляват, и по точно парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС най-нагло се изплюха върху вашето право да решавате“, това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила си във Facebok.

Причината за гневния му коментар бе, че Народното събрание отхвърли на първо четене предложените от „Възраждане“ промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. В подкрепа на измененията гласуваха 67 народни представители, 20 бяха „против“ и 100 се въздържаха. Законопроектът беше отхвърлен с гласовете на ГЕРБ-СДС,  ПП-ДБ и ДПС. По време на дискусията, продължила около два часа, от „БСП за България“ и „Има такъв народ“ изразиха подкрепа за измененията.

„Знам, че звучи много емоционално това, което казвам, но въпросните депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС отказаха да приемат Закона за референдумите, с което отказаха да ви дадат възможността да решавате. Тоест, тези хора се смятат за богоизбрани, използват ви само на парламентарни избори и след това задоволяват, основно своите, потребности като ви пренебрегват, унижават, не се съобразяват с вас и, образно казано, ви се подиграват в очите. Това е чудовищно и абсолютно неприемливо“, допълни той.

„С моите колеги сме правили референдум, един от малкото в модерната ни история. На него гласуваха общо 3 488 558 и това е абсолютно доказателство, че вие, уважаеми български граждани, искате да бъдете питани. Но не така мислят голяма част от българските депутати. Това е такъв срам. Направо нямам думи. А това много рядко ми се случва. Дали всеки народ си заслужава управниците? Сигурно е така. Но аз лично, мисля че ние не заслужаваме такива управници. Ние заслужаваме хора, които не ограничават нашите права, а напротив, подкрепят ни и се грижат ние да бъдем свободни и уважавани. Сега и да ви казвам, помислете си другия път като гласувате, няма смисъл, защото първо трябва да изчистим този боклук, който се е събрал в този Парламент. И забележете, не го казвам като метафора, а съм директен“, пише още лидерът на ИТН./ПловдивПрес

Още новини по темата

Парламентът не подкрепи „Възраждане“ за по-лесното провеждане на референдуми

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...