майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » България » Политика » Избори 2023 » Кметът на Пловдив иска промяна в ЗОП, за да я няма джунглата в река Марица
Важно Градът Избори 2023 Пловдив Пловдив Важно

Кметът на Пловдив иска промяна в ЗОП, за да я няма джунглата в река Марица

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изпраща писмо до правителството с предложение за промяна на Закона за обществените поръчки (ЗОП). В него трябва да се предвиди пряко възлагане на поръчките за дейности като почистването на джунглата в река Марица, иначе се създава риск от наводнение.

Предлага се да бъде създадена централна работна група от държавни ведомства, за да се изработи програма, график и бюджет за най-застрашените участъци по реката. „Проблемът няма да се реши, ако се чисти само в едно населено място“, каза зам.-кметът Анести Тимчев. Той припомни за трите обществени поръчки, които бяха подготвени от администрацията.

Първите две с директно възлагане бяха спрени от Агенцията, третата – обжалвана от две фирми и върната обратно от ВАС с указание офертата на един от кандидатите да се разгледа отново. Поръчката за 1,5 млн. лева този път беше прекратена от Общината заради открита грешка. Служителят, подготвил поръчката, вече не работи във ведомството.

„Реката не може да се изчисти, въпреки постоянната поддръжка на 800 дка около бреговете, по политически причини и пропуски в Закона за обществени поръчки“, заяви още Тимчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...