майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Откриват Есенния панаир – най-големият икономически форум у нас
Бизнес България Важно Екология Пловдив Пловдив Важно

Откриват Есенния панаир – най-големият икономически форум у нас

  • Министърът на икономиката Богдан Богданов ще открие официално изложението
  • Екологията, енергоспестяващите технологии и здравословна среда, са акцентите в това издание

Откриват Международения технически панаир днес. 77-ото издание на най-големия икономически форум у нас ще се проведе от 14 до 17 септември, официално ще открие министърът на икономиката и енергетиката г-н Богдан Богданов. Церемонията ще състои на 14 септември пред Палата №3 от 11:30 часа. За тържественото откриване са поканени представители на държавната и местната власт, дипломати, изложители, партньорски организации и браншови асоциации

77-ото издание на Международен технически панаир откроява направленията, в които се развива индустрията. Изложението комбинира специализирани експозиции, посветени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили, авиостроителство.

Новостите са отличителната характеристика на Техническия панаир и си струва да се видят, защото променят индустриалните браншове респективно живота на хората. Куполните и енергоспестяващите къщи със сигурност ще привлекат вниманието на инвеститори и семейства, които планират да строят. Български фирми, обединени в Асоциация за строителство от естествени материали, предлагат атрактивни като визия и стойност модели, които вплитат традиция и технологии в здравословна среда. Безопасността на сградите и обектите в условията на климатични кризи е във фокуса на строителния бизнес, защото не търпи компромиси. Полски водещ производител представя ефективни системи за мълниезащита на домове, обществени сгради и храмове. Утвърдена турска компания се представя с хитови интериорни врати и обзавеждане.

Изложението предлага новаторски подходи към енергийните източници, системите за отопление и охлаждане. Соларни инсталации и модули за алтернативна енергия – от проекта до изпълнението, се предлагат от опитни турски компании. Ефективни решения за фотоволтаични централи показват и утвърдени български фирми. Безспорно полезна и ефикасна е иновацията за дистанционен енергиен мониторинг и управление на микромрежи. Системата е произведена от водеща в енергетиката българска компания и има всички шансове да грабне златен медал от 77-ия технически панаир. Същият производител предлага нов революционен начин за зареждане на електроавтомобили – мощна хибридна зарядна станция, снабдена с фотоволтаична централа и батерии. Чешки фирми участват с подобрени модели на електрически автобуси, като предлагат и богат асортимент оборудване и резервни части. Съвременното строителство на леки автомобили залага на хибриди, които напълно се самозареждат, без да имат нужда от контакт. Моделът HAVAL Jolion HEV демонстрира точно това в комбинация със стил, удобство и запомнящ се дизайн. За първи път в Пловдивския панаир се показва модел на камион за шосеен и релсов транспорт – най-новото производство на германски жп строителен гигант. Българският представител на китайски лидери в машиностроенето експонира подбрана селекция от богатото им портфолио със строителна, подемна и почистваща техника. Най-мащабната японска компания за едра техника избира 77-ия технически панаир за премиера на последния си модел колесен челен товарач. За първи път у нас ще бъде представен и телескопичен верижен кран със следните характеристики: 100 т товароподемност, 13,3 -52 м петсекционна щифтова стрела, 17,5 м стрела, WEICHAI WP7 EU Stage Ⅲ дизелов двигател, камери за задно виждане, дясна страна и повдигане и кабина с висока видимост с 15° наклон. Внушителният 20-тонен шредер за раздробяване на едрогабаритни товари и метални продукти е друг впечатляващ експонат на изложението тази есен. Солидно румънско участие е разпределено в различни браншове – металообработване, строителство и автомобилен сектор. Интересен експонат от северната ни съседка представлява автомивка от ново поколение.

Новостите в металообработването и прецизното машиностроене демонстрира българска компания с международно признание на световните пазари. Институтът по космонавтика и информационни технологии на БАН отново доказва, че страната ни е конкурентоспособна в авиоиндустрията с модели на дронове, снабдени с разширените възможности на изкуствения интелект и предназначени за различни граждански цели. Иновативна родна компания участва с умни пощенски кутии, които информират получателя за наличието и вида на пратката до него чрез различните комуникационни канали.

Европейската комисия избра Международен панаир Пловдив за първа спирка у нас в своя пътуващ проект, посветен на 30-годишнината от създаването на единен европейски пазар. Атрактивен щанд за ползите от свободното движение хора, стоки, услуги и капитали в ЕС ще посреща посетители и изложители на 14 и 15 септември.

В 77-ото издание на Международния технически панаир участват над 200 компании от 14 държави. 22 експоната се състезават в конкурса за златните медали. Те ще бъдат оценени от експертно жури, което ще обяви носителите на специална церемония в петък, 15 септември.

 

ДЕЛОВА ПРОГРАМА
МЕЖДУНАРОДЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПАНАИР
14 – 17 СЕПТЕМВРИ 2023
15.09.2023 /петък/
17.00 часа
Церемония по връчване на ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ на 77-ия
Международен технически панаир 2023
Място: Зала „Пловдив”, Конгресен център
Организатор: Международен панаир Пловдив
Вход с покани
16.09.2023 /събота/
08.00 – 17.00 часа
ПЪРВА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ
„ЕКОЛОГИЧНО И ИНОВАТИВНО СТРОИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ“
Място: Зала „Пловдив”, Конгресен център
Организатор: Асоциацията за строителство с естествени
материали (АСЕМ) и архитектурно студио NiMaTecture
17.09.2023 /неделя/
13.00 часа
Теглене на печелившите талони от попълнените анкетни карти
за посетители
Място: пред Палата 3
Организатор: Международен панаир Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...