майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Полицаи и охранители ще бдят край училищата в Пловдив през цялата учебна година
Градът Образование Общество Пловдив

Полицаи и охранители ще бдят край училищата в Пловдив през цялата учебна година

Йордан Ставрев

Служители на МВР, на „Общинска полиция“ и „Общинска охрана“, както и частни гардове, ще следят за противообществени прояви около училищата в Пловдив през цялата учебна година. Това стана ясно след среща на зам.-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев  с представители на частни охранителни фирми, шефовете на всички районните полицейски управления, общинска охрана и общинска полиция.

„Обсъждат се графиците между всички структури. Когато забележат, че се извършват противообществени прояви в рамките на учебните заведения, охранителите и служителите ще подават сигнали в оперативните дежурни части на районните полицейски управления, за да има бърза реакция за разрешаване на различните случаи. Предимно става въпрос за хулигантски прояви, разпространение на наркотици около училищата, безопасност на движението. Пред училищата сутрин и вечер стават задръствания, затова се налага да се регулира движението“, обясни Йордан Ставрев.

Той допълни , че идеята е през цялата учебна година да има  полицаи и охранители в районите на учебните заведения, за да бъдат родителите по-спокойни за децата. „През голямато междучасие, в началото и края на учебния ден ще се случва това. Добре е, че към този момент дворовете на училищата остават затворени за външни хора. Частните охранителни фирми ще наблюдават и при констатирани нередности, ще се обаждат на полицията. Ако става въпрос за живота и здравето на дете или гражданин, вандалски прояви, охранителите могат да извършат задържане на лицето или лицата до идването на полицията“, уточни зам.-кметът. По думите му има издадена заповед на кмета, а служителите са обучени как да реагират.

Той призова пловдивчани да бъдат активни и бдителни, а при всяко нарушаване на обществения ред, да сигнализират служителите на реда.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...