A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Готов е временният път между железопътните прелези Рогош-Трилистник и Скутаре
Важно Марица Регион

Готов е временният път между железопътните прелези Рогош-Трилистник и Скутаре

Вече е готов временният път между железопътните прелези Рогош-Трилистник и Скутаре, който ще облекчи трафика на родителите на ученици от село Трилистник. Това съобщи кметът на община Марица Димитър Иванов след инспекция на съоръжението, заедно с кметовете на селата Скутаре и Трилистник Стоян Добрев и Мирчо Петров.

Преди дни жителите на с. Трилистник изразиха недоволство, че заради рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, се налага да изминават 20 км по АМ „Тракия“, за да водят децата си до
училището в с. Рогош и да ги вземат.

Кметът на Марица обсъди казуса с областния управител  д-р инж. Илия Зюмбилев, с когото взеха съвместно решение да бъде построен временен път. „Децата винаги са на първо място за мен, затова след спешен разговор с областния управител г-н Зюмбилев, поехме ангажимент пред жителите на с. Трилистник до 15 септември трасето да е готово. Строителството е изцяло на община Марица“, подчерта Иванов.

Той допълни, че съоръжението вече е факт, ден преди първия учебен ден. Близо 2-километровата отсечка е изградена от подложен камък, върху който има фрезован, валиран и профилиран асфалт. Камъкът е осигурен от държавата, с подкрепата на областния управител.

„Благодаря на д-р инж. Илия Зюмбилев за съдействието. Община Марица има проектна готовност пътят да бъде асфалтиран. Вярвам, че след като приключи реконструкцията на железопътната линия до края на годината, правителството ще отпусне средства за довършването му“, посочи Димитър Иванов.

По време на инспекцията представител на фирмата изпълнител обеща, че ще следи за състоянието на пътя и ако някои участъци се компрометират, те ще бъдат своевременно ремонтирани. Поставени бяха и обозначителни табели и знаци, според които съоръжението може да се ползва само от леки и лекотоварни автомобили.

„Молбата ми към всички жители и фирми е по този път да минават само леки и лекотоварни коли, както и училищните автобуси. Ако тежкотоварни камиони нарушават забраната и ползват пътя, те ще бъдат санкционирани от органите на реда“, предупреди кметът на община Марица.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...