майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Култура » Изложбата „Природни състояния“ на Таньо Павлов откриват в галерия „Лабиринт“
Култура Пловдив Пловдив Важно

Изложбата „Природни състояния“ на Таньо Павлов откриват в галерия „Лабиринт“

В галерия „Лабиринт“ посрещат есента с изложбата „Природни състояния“ – пейзажи и натюрморти от Таньо Павлов. Рисувани основно от натура, картините му са живи, земни и дълбоко лични свидетелства за състоянията в природата. Творбите му завладяват с непрестореност – израз на непосредствената възхита на художника от красотата на природата и плодовете на земята.

Изложбата се открива на 19 септември от 18 ч. и ще продължи до 1 октомври. Галерията е отворена през седмицата от 16 до 20 ч. и от 14 до 18 ч. през уикенда. Почивен ден – понеделник.

Таньо Павлов е завършил АМТИИ-Пловдив педагогика на обучението по изобразително изкуство бакалавърска и магистърска степен в периода 2012–2017 г. От 7 години живее в село Гранит. В творчеството му присъстват предимно пейзажи от неговия роден край, от околностите на селото, полски пейзажи, натюрморти.

Има множество участия в изложби в страната и чужбина. Негови картини участват в почти всички общи изложби на Дружеството на пловдивските художници, в Годишните изложби на чирпанските художници от 2013 до 2021 г. Един от участниците в художествените проекти на Сдружение „Магна Силва“ в с. Гранит. Таньо Павлов е и сред авторите в проекта на галерия „Резонанс“ „100 гледни точки към Пловдив“ през 2019 г.

Участвал е в редица пленери, сред които в град Везиркьопрю, Турция, Плевен, Бяла и други. През 2014 г. Таньо получава награда за млад автор за живописна изложба, от името на Фондация „Георги Божилов – Слона“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...