майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Родители и близки на загинали деца излязоха на протест в София
България Важно Общество

Родители и близки на загинали деца излязоха на протест в София

"Няма да се откажем, докато не се състои тази прословута лидерска среща, за да ни обяснят, защо убийците на всички тези деца са на свобода", казаха протестиращите Кадър: БНТ

На пореден национален протест в София излязоха родители и близки на загинали в пътнотранспортни произшествия, предаде БНТ.

Хората се събраха пред сградите на Министерския съвет и бившия Партиен дом, където в тази пленарна сесия заседава Народното събрание, настоявайки за спешни мерки, включително законодателни, с които да бъдат драстично намален броят на инцидентите със загинали и пострадали.

„Няма да се откажем, докато не се състои тази прословута лидерска среща, за да ни обяснят, защо убийците на всички тези деца са на свобода, защо чакаме с години експертизи, кръвни тестове и решения на съда. Защо трябва убийците да бягат зад граница с разрешението на държавата, няма да спрем“, заяви Петя Иванова.

Шествието се отправи към пешеходната пътека на улица „Гурко“, близо до сградата на министерството на вътрешните работи, където на 3 септември бе блъснат от автомобил и загина 15-годишният Филип. Пробата на водача показа 2,1 промила алкохол в кръвта, а Софийският апелативен съд го остави в ареста за постоянно, допълва БТА.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...