майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Център „Малтепе“ е любимо място за децата от всички възрасти
Важно Маршрути Регион Родопи

Център „Малтепе“ е любимо място за децата от всички възрасти

В последните години Център „Малтепе“ в община Марица се превърна в любимо място за децата от цяла България. Той е само на 17 километра от Пловдив, непосредствено до археологическите разкопки на могилата Малтепе в село Маноле и е проектиран за работа през всички сезони на годината.

Образователната програма, която стартира през 2017 г, е насочена към всички възрастови групи, включително малчугани от детски градини. Всеки урок включва беседа, теоретична част и интерактивна работа – най-забавната и интересна част за деца и ученици.

Изработените предмети по време на урока остават за участниците. В основата на програмата е керамиката, като най-често срещан археологически артефакт и значителната й роля в хода на човешката история. Учене чрез преживяване е методиката, заложена във всеки един от образователните пакети на „Малтепе“.

Работата с глина е най-предпочитана от децата, които посещават центъра. Заниманието включва образователен разказ за глината и нейните свойства, както и демонстрация на уреди и техники за моделиране в грънчарството. В края на урока всички отнасят вкъщи глинените формички, които са измайсторили и декорирали.

„Център „Малтепе“ посреща по 2 групи на ден и графикът бързо се запълва, така че побързайте да резервирате“, споделя организаторът на дейността Дияна Мичокова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...