майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Незрящите протестираха срещу продажба на имоти на Съюза
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно

Незрящите протестираха срещу продажба на имоти на Съюза

Снимка: Радио Пловдив

Напрежение възникна тази сутрин между представители на Управителния съвет на Съюза на слепите в Пловдив и негови членове. Поводът е намерението на УС да продаде част от имотите, които са дарени през 1961 г. на Съюза на слепите в район „Източен“, на частни инвеститори. Членовете на сдружението обаче не са съгласни и подадоха тази сутрин сигнал до областния управител, тъй като се съмняват в злоупотреби от страна на ръководството, съобщава Радио Пловдив.

„На терена на ул. „Ландос“ № 24 са изградени 3 жилищни блока, рехабилитационен център, около 80 гаража и магазини. За всички тези постройки Съюзът на слепите в България (ССБ) получава ежемесечен наем и би следвало средствата да се ползват за поддръжката на Комплекса и прилежащата му инфраструктура и постройки. При мандата на последните членове на Управителния съвет жилищата са разпродадени, а центърът за рехабилитация почти не функционира“, пише в сигнала на незрящите.

Те алармират, че сдружението е получило субсидии от държавния бюджет в размер на над 722 хиляди лева от Министерството на финансите и работи по програми с Министерството на труда и социалната политика и Националния осигурителен институт. Приходите на Сдружението се допълват и от членския внос на близо 16 000 души. Нямаме никаква информация как се разпределят средствата, подчертават незрящите.

Днес те поискаха спешен одит от Сметната палата на Съюза на слепите.

Стефан Данчев, представител на УС на сдружението в Пловдив, обясни, че още през май на Общото събрание на съюза е взето решение да се продадат терените на гаражите и на някогашната детска градина, която е изоставена и в момента се ползва от БЧК за склад. „Има интерес от страна на частни инвеститори. За какво ще ползват терена, не мога да кажа“, обясни той.

Днес членове на Съюза на слепите подадоха сигнал, придружен с подписка, до областния управител. Главният юрисконсулт на областната управа Поля Тодорова прие сигнала и заяви, че той ще бъде препратен до Министерството на финансите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...