майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » 9 са арестуваните за нарконала в Пловдив, Асеновград и Хасково
България Важно Градът Крими Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

9 са арестуваните за нарконала в Пловдив, Асеновград и Хасково

Снимка: Радио Пловдив

При спецакцията на ГДБОП и Окръжна прокуратура – Пловдив, при която беше разбит наркоканал са арестувани 9 души за разпространение на синтетичен хашиш. На седем от тях са повдигнати обвинения за разпространение на наркотици. Организаторът на канала е от Пловдив, до момента няма осъждания за търговия с наркотици. Останалите задържани от организираната престъпна група са познати на органите на реда и с множество регистрирани прояви. При ареста някои от тях са оказали съпротива на полицаите. Всички задържани са на възраст между 20 и 34 години.

Заместник-директорът на ГД БОП Калин Литов каза, че е регистрирано мястото за смесване на наркотиците в Пловдив. Полицаите са претърсили 10 адреса. Хашишът се разпространява основно в Пловдив, Асеновград и Хасково, чрез реклами в интернет, като предаването е ставало с мобилна връзка. Литов подчерта, че наркодилърите са признали, че не употребяват този вид синтетична дрога.

Грам синтетичен хашиш е търгуван сред ученици за 50 лева. Наркотикът е особено опасен, защото води до тежка абстиненция и дори еднократна доза е с негативи за психиката. Той присъства в списък 1 на високорисковите наркотични вещества.

При акцията са били открити на различни места, близо 1 кг от синтетичния наркотик и марихуана. Хашишът е пристигал от Западна Европа и е познат като вид от новите психоактивни субстанции.

„Тази група е монополизирала пазара на синтетичен хашиш в региона“, каза Емил Борисов, началник на отдел 11 в ГД БОП.

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов каза, че са работили с ГД БОП съвместно два месеца. Задържани са 9 души, като в ареста остават само седем от тях. Предстои съдът да разгледа утре мерките им.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...