майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Ердоган заяви, че „подкрепя“ решението на Азербайджан за военната операция в Нагорни Карабах
Важно Свят

Ердоган заяви, че „подкрепя“ решението на Азербайджан за военната операция в Нагорни Карабах

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че „подкрепя“ решението на Азербайджан да започне военна операция в Нагорни Карабах – район, който историческият съюзник на Анкара си оспорват с Армения, предаде Франс прес.

„Подкрепяме мерките, предприети от Азербайджан /…/, за да защити териториалната си цялост“, заяви турският президент в пост, публикуван в социалната мрежа „Екс“.

„Карабах е азербайджанска територия. Налагането на какъвто и да било друг статут никога няма да бъде прието“, допълни Ердоган, като отново повтори, че Турция и Азербайджан представляват „една нация, две държави“.

По-рано днес турското външно министерство определи като „легитимни“ „опасенията“, довели до азербайджанската военна операция, като наред с това призова Баку и Ереван да се върнат край масата за преговори.

По време на войната между Ереван и Баку в Нагорни Карабах през 2020 г. Турция подкрепи Азербайджан, като му достави безпилотни самолети. Отношенията между Турция и Армения остават накърнени от убийствата на арменци, извършени по време на Първата световна война в Османската империя, които Ереван и много други страни смятат за геноцид – термин, който Анкара отхвърля. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...