майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Сарафов: Прокуратурата с нулева толерантност към дрогираните и пияните шофьори
България Важно Общество Съд и Прокуратура

Сарафов: Прокуратурата с нулева толерантност към дрогираните и пияните шофьори

Снимка: Прокуратура на Република България

Нулева толерантност към всички шофьори, употребили алкохол и наркотици и причинили тежки пътнотранспортни произшествия със смъртни случаи проявява Прокуратурата на Република България. Това заяви изпълняващият функциите главен държавен обвинител Борислав Сарафов на среща с родители и близки на загинали при катастрофи.  Тя се проведе в Съдебната палата в София по искане на семействата на загинали в катастрофи.

„Ще бъдем абсолютно непримирими към тези престъпления“, увери той. Сарафов посочи също, че на всеки, употребил алкохол и наркотици и причинил смърт, ще му бъде търсена отговорност за извършено умишлено деяние.

Главният прокурор изрази съпричастността си към скръбта на роднините и потвърди ангажимента на прокуратурата за превенция на пътния травматизъм и подкрепа за бъдещи законодателни изменения, които да намалят тежките катастрофи. Той подчерта, че държавното обвинение подкрепя и всички инициативи за подобряване обучението на младите шофьори.

На срещата бяха обсъдени проблемите, свързани с експертизите и техните срокове. Близките на жертвите във войната но пътищата настояха предизвикването на катастрофи заради шофиране с превишена скорост също да се разглежда като тежко деяние.

Сарафов припомни издадените от него преди дни методически указания до прокурорите в страната относно последните изменения и допълнения на Наказателния кодекс за престъпления по транспорта. Те се отнасят до своевременното събиране на доказателства по досъдебните производства за превозното средство, послужило за извършване на престъпление от пиян или дрогиран шофьор, както и до мерките, които прокурорите могат да предприемат за обезпечаване на отнемането на превозни средства и на налагането на глоба.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...