Новини от Пловдив » Важно » Рогош получи нова спортна зала за 35 г. от създаването на община Марица
Важно Марица Регион

Рогош получи нова спортна зала за 35 г. от създаването на община Марица

В Деня на Независимостта община Марица чества 35 г. от създаването си. Кметът Димитър Иванов откри днес модерна и многофункционална спортна зала в с. Рогош. Тя е разположена до стадиона и здравния център в централната част на селото. Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, висока е 8 метра и е с 350 седящи места.

Лентата бе прерязана от Димитър Иванов, от заместника му Николай Стаматов и от  кмета на с. Рогош Величка Величкова. Преди това водосвет за здраве на населението бе отслужен от отците Николай, Димитър и Георги.

„Честита да е на всички новата сграда, от която имахме голяма необходимост и най-после тази мечта се осъществи. Благодарим на ръководството на община Марица. Нека бъдат успешни всичките им дела“, пожела отец Николай.

Димитър Иванов приветства присъстващите. „Имам честта да Ви поздравя с днешния значим празник – 115 години независима България. Община Марица чества двоен празник, защото днес се навършват и 35 години от обявяването й за самостоятелна община. 35 години, през които администрация и жители градим и надграждаме постигнатото от предшествениците ни. Заедно сме постигнали много – изградили сме доверие, построили сме инфраструктура и споделяме мнението, че идващото поколение трябва да живее по-добър живот. Днес с. Рогош отбелязва троен празник – Ден на Независимостта на България, 35 години от създаването на Община „Марица“ и откриването на новата зала – сбъднато желание на поколения местни жители“, каза кметът на община Марица сред бурните ръкопляскания на хората.

Той посочи, че въпреки трудностите през този мандат – пандемия и инфлация, благодарение на усилията и решителните действия на управленския екип и общинския съвет на Марица, залата вече е факт. И припомни времето, когато тя е била само идея.

„Сега си спомням как започна всичко – причината беше, че нашите прекрасни деца станаха шампиони в няколко категории в Държавните игри на малките селища. Тогава мачовете се провеждаха в залата на училището в село Маноле, а един човек, който и сега е между нас, ми подхвърли идеята да построим зала и в с. Рогош. Благодаря ти, бате Гошо“, обърна се просълзен Иванов към дългогодишния треньор на баскетболния клуб на с. Рогош Георги Итов.

Той допълни, че модерната придобивка е реализирана мечта на малки и големи. „Тази зала е подарък за децата на с. Рогош – нашето бъдеще, за нашата гордост – баскетболния клуб на селото, завоювал десетки шампионски титли, сред които три републикански, за
талантливите ни самодейци и за хората на с. Рогош. Пожелавам на всички спортисти и самодейни състави да имат успехи на национално и световно ниво“, подчерта кметът на общината.

Тържественото откриване продължи с приятелска среща на баскетболния отбор на с. Рогош, демонстрация от възпитаниците на местния спортен клуб по карате „Феникс“ и богата танцова програма от танцова школа „Оренда“ и самодейците на НЧ „Изгрев – 1927“.

„Всички видяхме, че залата става за спорт, за песни и танци, както и за всякакви мероприятия. Това го установихте и Вие, както и аз. Пожелавам Ви да пазите новата придобивка“, изтъкна кметът на Димитър Иванов. Той покани кмета на селото Величка Величкова, за да й даде ключовете.

„За щастието на децата ни Ви връчвам тези ключове, за да се предават те от поколение на поколение“, отбеляза общинският кмет. Той благодари на Михаил Иванов, управител на фирмата изпълнител „Ай Ди Ел“ ЕООД и на кмета Величка Величкова за контрола по време на строителството и набеляза бъдеща инвестиция за с. Рогош.

„Човек, след като постигне определена цел, си поставя следваща. Признателен съм на всички Вас, жителите, че ми давате идеи. Моето желание е да изградим мини футболно игрище и модерна детска площадка на терена до новата зала. Така целият спортен комплекс ще бъде
напълно завършен“, оповести кметът на община Марица и думите му бяха посрещнати с одобрителни възгласи.

Той поздрави всички за празника и ги покани да се присъединят довечера към тържеството в с. Маноле – част от събитията по повод 35 години от създаването на община Марица.

„Пожелавам Ви здраве и късмет и заедно да продължим да пазим границите на нашата Марица. За една независима, самостоятелна, по-красива община за нашите деца. Да пребъде село Рогош, да пребъде община Марица! Благодаря на всички вас – жителите, че заедно
направихме прекрасен празник в с. Рогош. Довечера заповядайте на хорото в с. Маноле. Елате заедно да се веселим! Честит празник на всички“ , завърши Димитър Иванов сред аплодисменти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...