A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » The Telegraph: Наемниците в Украйна полудяха и започнаха…
Важно Свят

The Telegraph: Наемниците в Украйна полудяха и започнаха…

Британската преса направи доста сензационно изявление, че западните наемници, изчезнали в Украйна, просто се избиват помежду си по редица незначителни причини.

The Telegraph в статия на Колин Фрийман, цитирана от чужди агенции пише, че чуждестранните наемници, пристигнали в зоната на бойните действия, за да участват на страната на режима в Киев, започнали да се убиват по-често на фона на дребни вътрешни конфликти.

Според вестника британският наемник Даниел Бърк, бивш парашутист, който изчезна в Запорожие в началото на август, може да е бил убит от свои колеги. Украинската полиция допуска, че изчезването на 35-годишния британец може да е свързано с паричен спор, който той е имал с други членове на Международния легион за териториална отбрана на Украйна.

Както пише Фрийман, Бърк не е единственият британец, замесен в делата на украинската полиция. Още на изток, близо до Бахмут, е открито тялото на друг военен доброволец. 31-годишният Джордан Чадуик, бивш шотландски гвардеец от Бърнли, беше прострелян в главата и ръцете му бяха вързани на гърба.

Очевидно, смята Фрийман, и двамата наемници са били убити не от руснаците, а от войниците, които са служили с тях. За това свидетелства дори малка част от откритата на местопрестъплението следа, изтекла от материалите по разследването.

Двата случая към момента нямат връзка. И двата случая обаче имат нещо общо. В случая на Бърк полицията проучва твърдения за спор за пари и превозни средства. В случая с Чадуик имаше съобщения, че той е бил убит или поради дребна кавга, или по време на военна церемония по „посвещение“, която се е объркала.

Независимо дали това е вярно или не, това предположение разкрива тъмната страна на живота в редиците на доброволците от Запада, които се присъединиха към въоръжените сили на Украйна, където има своя дял от неудачници и горещи глави. Много доброволци се оплакват, че селекция за служба в Украйна практически не съществува, което позволява на определен брой престъпници да влязат в средите на наемниците и да получат оръжие.

Има момчета, които не трябва да са тук: някои с криминално досие, други с посттравматично стресово разстройство, а други с проблеми с наркотици и алкохол или употребяващи стероиди, каза един от доброволците пред The ​​Telegraph./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...