майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Демерджиев: Очакванията ми за местния вот не са оптимистични
България Важно Избори 2023 Коментари Мнения Политика

Демерджиев: Очакванията ми за местния вот не са оптимистични

Иван Демерджиев

Очакванията ми за предстоящия местен вот не са оптимистични, заяви пред bTV бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той отбеляза, че сценарият от изтеклия запис много последователно се реализира и изрази очакване да се проведе докрай. „Целта е един минимален брой гласове да се доведе до един по-голям, което може да стане по много начин – или със съдействие, или с бездействие“, посочи Демерджиев.

Ексвътрешният министър уточни, че по-скоро очаква бездействие, особено там, където има организирани изборни измами. Той изтъкна, че докато е бил министър, в определени махали активността на места е била свалена от 40% на 10%. „Ние успяхме да прекъснем връзката между хората, които предлагат и организират такива манипулации“, подчерта Иван Демерджиев.

По негови думи последните избори са показали още веднъж, че машинното гласуване има своята значимост.

Според Демерджиев, ЦИК и правителството изостават малко с графика по извършване на необходимите действия, за да се обезпечи безпроблемното гласуване във всичките му аспекти. Той счита, че е добре да бъде проверен и начинът на работа на софтуера за броене, който е на дружеството „Информационно обслужване“.

„Това трябва да се направи, въпреки че законът не предвижда изрично такъв контрол, но не го забранява. И ако искаме да сме сигурни за това как протича машинния вот, трябва да се провери работата на софтуера за броене“, категоричен бе Демерджиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...