Новини от Пловдив » България » Асен Василев: Предвиждаме връщане на 20% ДДС за ресторантьорите
България Важно Политика

Асен Василев: Предвиждаме връщане на 20% ДДС за ресторантьорите

„Данъчните ставки за бизнеса и хората остават същите. Единственото, което е предвидено е връщане на данъчната ставката на 20% за ресторантите”, каза финансовият министър Асен Василев. Той коментира, че обсъждат и вариант за въвеждане на патентен данък на малките търговци.

„Разработили сме серия от промени в данъчните закони. Те трябва да бъдат качени за обществено обсъждане днес или в сряда. Основните промени са свързани с част от европейските директиви за глобалния данък за големи компании. Те трябва да влязат в сила от 1 януари”, обясни финансист номер 1. В промените прецизират някои текстове, свързани със събираемостта на задълженията към хазната.

“В момента подготвяме макрорамката за бюджета. Започваме разговори с министерствата от следващата седмица за техните индивидуални бюджети, така че по-едрите пера да бъдат обхванати”, обяви финансовият министър. Той каза, че в средата на октомври вероятно ще имат по-пълна картина.

Заради почивката на депутатите преди местния вот пакетът от данъчните закони няма да може да бъде приет през октомври, а през ноември и това ще окаже влияние върху приемането на бюджета, каза Василев. “Приемането на държавния бюджет ще трябва да бъде бутнато леко назад”, уточни той.

За подкрепата на ПП-ДБ при евентуалните балотажи финансовият министър обясни, че всяка местна организация е излъчила своите кандидати за кметове и общински съветници и всяка местна организация ще прецени кого да подкрепи на втори тур. “Силно се надяваме на втори тур да са нашите кандидати, за да подкрепим тях”, каза Василев в качеството си на съпредседател на „Продължаваме промяната“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...