майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Каназирева се отказа от битката за кмет, сайтът на ОИК в Пловдив блокира
Важно Избори 2023 Пловдив Пловдив Важно

Каназирева се отказа от битката за кмет, сайтът на ОИК в Пловдив блокира

Дани Каназирева

Блокира сайтът на Общинската избирателна комисия в Пловдив, Дани Каназирева обяви, че няма да участва в тези местни избори, а партията ѝ „Съюз за Пловдив“ е подала заявление за заличаване. Тези случки съпроводиха днешния наситен с политически и технически дейности следобед в Пловдив.

Каназирева обяви, че „Решението не е лесно, не е и емоционално. През последните месеци във всяко едно интервю заявявах, че не ми е на всяка цена да се кандидатирам за кмет на Пловдив. След като бях областен управител, ясно си давам сметка за отговорността, която стои пред новия кмет, с оглед състоянието на Община Пловдив.“

Дани Каназирева издаде, че доскоро е спрягана за кандидат за кмет на ГЕРБ, но бил предпочетен Костадин Димитров, който има подкрепата на структурите в партията. Тя мъдро заключи, че човек трябва да знае кога да направи крачка назад.

Докато Каназирева даваше пресконференция за отказа си от надпреварата за кмет, сайтът на Общинската избирателна комисия в Пловдив блокира. Вероятно заради наплива да се види кои са мераклиите за местна власт.

„Няма нищо фатално. По стара традиция всички кандидати в цялата страна подават документи в последния момент и се създава голям трафик в информационната система заради проверките, които трябва да направим“, заяви секретарят на ОИК Калоян Сухоруков.

ОИК изчаква 7-8 политически субекта дали ще подадат имената на кандидатите си, или се отказват от надпреварата. От „Съюз за Пловдив“ са пуснали заявление за заличаване.

За 18.30 ч. е насрочено заседание на ОИК, а довечера всички кандидати трябва да станат ясни.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...