A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Градът » Над 860 нарушения от водачи на мотоциклети и триколесни моторни превозни средства в Пловдивско през летните месеци
Градът Общество Пловдив

Над 860 нарушения от водачи на мотоциклети и триколесни моторни превозни средства в Пловдивско през летните месеци

Регулярни са превантивните мерки, които се планират и осъществяват от пловдивската полиция в отговор на усилията за цялостно обезпечаване на пътната безопасност и намаляване на броя на произшествията, влияещи пряко върху пътния травматизъм. Припомняме, че за изпълнението на този водещ приоритет е ангажиран целият охранителен състав от подразделенията на дирекцията с правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

Контролът се осъществява както в светлата, така и в тъмната част на денонощието и обхваща не само Пловдив, но и по-малките населени места от региона, а също и пътищата от републиканската и общинска мрежа. Във фокуса на полицейските проверки влизат всички участници в движението. Особено внимание се обръща на мотористите, част от които пренебрегват правилата за пътна безопасност и с рисковото си поведение създават предпоставки за сериозни произшествия.

През летните месеци не са малко и сигналите в полицията за провеждане на нерегламентирани състезания с двуколесни моторни превозни средства, както и за вдигане на прекомерен шум и смущаване на нощната тишина. В тази връзка, освен ежедневен пътен контрол, се проведени и няколко специализирани полицейски операции.

По данни на сектор „Пътна полиция“ – Пловдив, за периода от 29 май до 10 септември, общо са проверени 4699 мотоциклети и триколесни моторни превозни средства. Снета е самоличността на 4890 водачи и пътници. Документирани са 866 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 531 акта и 335 глоби с фиш.

57 водачи са били неправоспособни, 7 – под въздействие на алкохол над 0,5 промила и 2 – на наркотични вещества. От мотоциклетите нерегистрирани по надлежния ред са били 29, с технически неизправности – 59, а на 11 табелата с регистрационния номер не е била поставена на определеното място. Регистрираните нарушения на скоростните режими са 32. Случаите на неспазване на пътните знаци и маркировка са 202, а на неправилно движение по пътното платно – 48. За неизползване на защитна каста са санкционирани 135 души./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...