Новини от Пловдив » Градът » Строят две спортни зали в „Западен“ за близо 7 млн.лв. СНИМКИ
Градът Общество Пловдив

Строят две спортни зали в „Западен“ за близо 7 млн.лв. СНИМКИ

Символична първа копка на нови две спортни зали в район „Западен“ направи днес кметът Здравко Димитров. На събитието дойдоха зам.-кметът Георги Титюков и общинският съветник Николай Бухалов, предаде ПловдивПрес. Залите на ул. „Солунска“ струват близо 7 млн.лв. и се очаква да бъдат завършени до края на 2024 година.

„Този проект е целта ми още като районен кмет. Тогава отредих терена е за спорт. Не можахме да придобием зала „Строител“, но сега ще имаме тренировъчни зали за баскетбол и волейбол. Проектът ще бъде изпълнен в срок, увери кметът Здравко Димитров.

Срокът за изпълнение на обекта е 22 месеца, плащанията по договор са разпределение в три бюджетни години. Стойността на  проекта е 6,7 млн. лв., отделно има допълнително средства за надзор и проектиране. Две зали ще са свързани с топла връзка, 2200 кв.м е застроената площ. В залата ще има 70 места за седящи и отделно 41 паркоместа на паркинга.

„Височината на залите е 13 метра, между тях има свързващо звено, където има кафене и 41 паркоместа.  Това не са спортни зали за официални срещи, затова няма много седящи места. Но ще има възможност да се закупят допълнителни подвижни седалки, ако отборите искат да се правят първенства“, обясни заместник-кметът по спорт Георги Титюков.

„За тази година е осигурено финансирането – 2,7 млн. лв., които няма да се изразходят, но се надявам следващата година да се случи това, обясни изпълнителят на проекта – Бончо Бонев, управителя на „Парсек груп“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...