Новини от Пловдив » България » България » Политика » „Съединени за Пловдив“ пуска в битката за „Северен“ Асен Костов, а за „Западен“ – Тодор Тодоров
Важно Градът Избори 2023 Общество Пловдив Политика

„Съединени за Пловдив“ пуска в битката за „Северен“ Асен Костов, а за „Западен“ – Тодор Тодоров

„Съединени за Пловдив“ представи кандидатите за кметове на районите „Северен“ и „Западен“ – Асен Костов и Тодор Тодоров.

„Асен Костов вече много време „работи“ като кмет на район „Северен. Хората в район в момента търсят повече Асен Костов от „Спаси Пловдив“, отколкото сегашния кмет. Коалиция „Съединени за Пловдив“ взе решение да подкрепим Асен Костов за „Северен“ и да узаконим това, което и в момента върши. Ежедневно е сред хората, занимава се с техните проблеми, откликва на всички те им мъки и неволи, бори се с  бездушието на една администрация, която не си върши работата. Той ходи и по други райони, когато хората го търсят за решаване на различни проблеми. По покана на гражданите в район „Южен“ , веднага отиде там. Асен Костов на практика вече е кмет на „Северен“. Издигаме го заради активността му, заради гражданската му позиция, заради това, че милее за града и е икономически независим, каза Славчо Атанасов- кандидат за кмет на Пловдив от Коалиция „Съединени за Пловдив“.

Асен Костов обяви, че „Спаси Пловдив“ се явява на изборите чрез партия „Съюз на свободните демократи“.  „Благодаря на партиите, които ни подкрепят. Защо подкрепяме Славчо Атанасов? По неговото управление градът беше зелен, чист и непрезастроен. Мога да гарантирам, че Славчо Атанасов не е  корумпиран и не е крадец,  милее за града и работи за каузата. Мислая, че той ще е следващият кмет на Пловдив“, заяви Асен Костов и допълни, че ще продължи да се бори за  граждански каузи.

Лидерът на ВМРО Владимир Кисьов сподели, че познава  Асен Костов повече от 30 години. Определи го като човек, който се е борил с лицемерието и задкулисието. „Това е най-удачният вариант за район „Северен“ и го подкрепяме с пълно единодушие. Той ще се справи с пробрлемите в района, действията му са били водени не от користни цели, а за просперитета на квартала си. Смятам, че ще стане кмет на „Северен““, беше категоричен  той.

Лилия Недева от Партия на зелените адмирира  Асен Костов затова, което прави за Пловдив и гражданите. Каза, че той познава проблемите в детайли и то назад в годините. Определи го като достоен кандидат на „Съединени за Пловдив“ и му пожелава успех.

Славчо Атанасов припомни, че по неговото управление като кмет на Пловдив са му направени 198 ревизии. „Гледаха ни под ноктите, но  нищо не намериха, защото ние не крадяхме. Сега и г-н Костов като засегна някои интереси за града, също го гледаха под лупа, искаха да го злепоставят, но не успяха“, вметна Атанасов.

„Познавам г-н  Костов от 5-6 години. Аз приемам граждани всеки ден, както  и той. Пожелавам му успех и  като председател на „Кауза България“ го уверявам, че всички наши членове ще застанат твърдо зад неговата кандидатура, обяви Георги Титюков.

За район „Западен“  Коалиция „Съединени за Пловдив“ издига юриста Тодор Тодоров. Завършил е право в Пловдивския университет. „Основно градът се разраства към районите „Южен“ и „Западен“. Той ще се сблъска със сериозни проблеми, които възникнаха преди 4-5 години. Особено зоната около Гребната база е почти напълно застроена, там живеят минимум 20 000 жители. Това са блоковете зад Пещерско шосе – те са толкова нагъсто, че хората могат да си подават ръцете през терасите. Възникна един напълно нов район без нито едно училище, а там живеят предимно млади хора. Има предвиден терен за изграждане на училище. Като бъдещ кмет поемам ангажимента, че там на всяка цена трябва да се построи ново училище.  Този проблем ще стане драматичен след 2-3 години. Липсва и детска градиниа, сега ще търсим терен за нея, защото не е предвиден такъв“, коментира Славчо Атанасов.

Тодор Тодоров благодари за номинацията и увери, че ще направи всичко възможно, за да постигне успех в район „Западен“. „Аз съм на 45 години, семеен с две деца. Живея в района и познавам проблемите. Основната артерия в района – Пещерско шосе, след разширението през 2006-2007 не е ремонтирана. Всички тежки строителни машини минават оттам и една от първите ни задачи ще е да направим ремонт. Ще влезем и във вътрешнокварталните улички – има улички в „Смирненски“, например, които с десетилетия не е сложена и  една лопата асфалт. Друго, върху което ще акцентираме, е линията, която е източната граница на „Западен“. Тя свързва гара Филипово с Централна града – често минават влакове, бариерите са спуснати, стават големи опашки в пиковите часове. Там има няколко възможни подхода – с повдигане на линията по протежението на бул. „Копривщица“, има и други. Много институции са намесени в този казус – НКЖИ, голяма община, Министерство на транспорта. Тази линия е правена преди 100 години, когато там е бил краят на града“, обясни той.

Славчо Атанасов обяви, че проектът  „Модър -Царевец“ е изключително важен за Пловдив. „Той започна по мое време, нашият екип в мандата 2007-2011 осигури 14 млн.лв. за неговото изграждане. Искаше се новият кмет след мен да го започне. Вече 13 години не е завършен, поради субективни грешки и други приоритети  на хората, които дойдоха след нашия мандат. Кметът след мен първо реши да пренасочи тези пари в асфалтирането на части от булеварди на Пловдив, които само след половин година станаха Дунавски вълни. Този стратегически обект трябва да бъде завършен най-сетне“,  обеща кандидатът за кмет на града от  „Съединени за Пловдив“.

Той определи шестимата кандидати за районни кметове от Коалиция „Съединени за Пловдив“ като  най-добре подготвени и като много  силен екип.

Попитан от ПловдивПрес кога бул. „Дунав“ в район „Северен“ ще бъде отворен, Славчо Атанасов коментира, че големи фирми поемат много обекти, а нямат нужния кадрови капацитет и техника. „Това важи и за ул. „Даме Груев“, която вече трета година се ремонтира“, каза той. Владимир Кисьов припомни, че в края на тази година е крайният срок за изпълнение. „Екипът на г-н Атанасов стриктно ще следи сроковете за ремонтите на обектите в целия град“, увери лидерът на ВМРО.

От „Съединени за Пловдив“ са готови да направят ревизия на всички договори на строителни обекти в Пловдив.

„Като вляза в Голяма община, първото нещо е да видя с какви пари Пловдив разполага и колко реално са дълговете на града. Официално чухме, че са около 120 млн.лв., но от вътрешни среди чувам, че ще са много повече. Като дойдем на власт, трябва да кажем истината на пловдивчани“, завърши Славчо Атанасов.

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...