Новини от Пловдив » България » България » Политика » ЦИК: Над 8 млн. лева ще струват хартиените бюлетини за местните избори
България Важно Избори 2023 Политика

ЦИК: Над 8 млн. лева ще струват хартиените бюлетини за местните избори

Росица Матева

21 милиона хартиени бюлетини ще бъдат изработени за изборите за кметове и общински съветници на 29 октомври. Общата стойност на обществената поръчка е около 9,8 млн. лева, като 700 хиляди лева от тях ще бъдат разходени за доставка на хартията за машинно гласуване, а около 8,5 млн. лева за хартиени бюлетини. Една хартиена бюлетина ще струва около 40 стотинки, а една хартиена ролка по-малко от 14 лева без ДДС., информира говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева на брифинг днес.

Общо 3666 вида бюлетина ще бъдат изработени за предстоящите местни избори. Вчера е била обявена обществената поръчка за доставка на хартиени бюлетини – 265 вида за общински съветници, 35 за кмет на район и 3041 вида за кметове на кметства.

По думите ѝ КПКОНПИ е дала информация на ЦИК кои лица нямат право да заемат публични длъжности заради потвърдени от съда решения за конфликт на интереси. „Ако такова лице бъде избрано за кмет, изпада в несъвместимост и трябва да бъде отстранено и да бъдат произведени нови избори“, посочи говорителят на ЦИК.

ЦИК, съвместно с ГРАО, Министерство на правосъдието и МВР, ще извърши проверка на всички кандидатстки листи на всички партии, коалиции и инициативни комитети. „Тя ще продължи до 10 ч. на 28 септември. Ако бъде установена недействителност на регистрацията на някой от кандидатите или някой се откаже, партиите и коалициите имат право да предложат нов кандидат до 17 ч. на същия ден. След това няма да може да има преподреждане на общинските съветници. Утре ще бъде изтеглен жребият за номерата на бюлетината“, заяви Матева./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...