майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Политика » 18 кандидати влизат в битката за кмет на Пловдив, 733-ма са мераклиите за Общинския съвет
Важно Градът Избори 2023 Общество Пловдив Политика

18 кандидати влизат в битката за кмет на Пловдив, 733-ма са мераклиите за Общинския съвет

Община Пловдив
Община Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

18 кандидати влизат в битката за кмет на Пловдив, съобщи за ПловдивПрес Калоян Сухоруков – секретар на ОИК-Пловдив. ГЕРБ пуска в състезанието  Костадин Димитров, който успешно управлява район „Тракия“ три мандата. ПП-ДБ заложи на бившия директор на Математическата гимназия и настоящ преподавател в Пловдивския университет проф.  Ивайло Старибратов. „Възраждане“ ще разчита на депутата Ангел Георгиев, ДПС издигна зам.-кмета доц. д-р Красимир Асенов. От БСП избраха арх. Костадин Палазов, а „Има такъв народ“ – народния представител Станислав Балабанов.

Бившият кмет и депутат Славчо Атанасов влиза в битката от Коалиция „Съединени за Пловдив“,  настоящият зам.-кмет Тодор Чонов ще се пробва за градоначалник от ПП „Свобода“, а Яни Иванов – от „Български възход“. Журналистът Руси Чернев и бившият председател на ОбС Савина Петкова също са сред желаещите да управляват града.

27  кандидатски листи за общински съветници са регистрирани в ОИК- Пловдив. Общо 733-ма са мераклиите за местния парламент.

18 партии и коалиции са издигнали кметове на райони, като 92-ма са общо кандидатите, уточни Калоян Сухоруков.

Той обясни, че над 50%  от кандидатите  са решили  да се регистрират в последния ден т.е. днес. “ Въпреки всичко нямаше опашки и спазихме срока за регистрация до 17 часа. 6 партии не са упражнили правото си да входират предложения за кандидатски листи. Това са ПП „Български съюз за директна демокрация“, Коалиция от партии „Неутрална България“, ПП „Национално движение за права и свободи“,  „Социалистическа партия „Български път“, ПП „Средна европейска класа“ и  СДС. Инициативен комитет за издигането на Мария Феркова като независим кандидат за кмет на града  не представи в срок необходимата подписка“, каза още Калоян Сухоруков.

Както вече ПловдивПрес съобщи партията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“ няма да участва в изборите и е поискала дерегистрация.

Утре предстои да бъде изтеглен в ЦИК жребият за номерата в бюлетината./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...