Новини от Пловдив » България » Предложиха държавата да ни връща пари срещу касова бележка
България Важно Политика

Предложиха държавата да ни връща пари срещу касова бележка

Държавата да ни връща пари срещу предоставени касови бележки. Това предложение на финансовото министерство предизвика разнопосочни коментари, предава ЬTV.

Министерството на финансите предлага ново данъчно облекчение с промените в Закона за доходите на физическите лица. Бонусът ще се дава срещу регистриране на документа за плащане в Националната агенция по приходите. На хората, които са запазили и качили в системата на НАП касовите си бележки, ще се приспада от годишната данъчна основа 0,5 % от платения ДДС.

Сумата обаче не може да бъде по-голяма от 100 лв. месечно, пише още в законопроекта.

Според експертните оценки, дори да регистрираме касови бележки за значителни суми, финансовият ефект за нас – потребителите, няма да е значителен. От финансовото министерство са на мнение, че трябва да се стимулират хората да взимат касовите си бележки – нещо, което в момента малко потребители правят в търговските обекти. Мотивът за подобна мярка е, че тя ще доведе до изсветляване на икономиката.

Подобни мерки работеха преди години, когато НАП направи специална лотария с касови бележки, като спечелилите получаваха телевизори и смартфони.

От ГЕРБ обявиха, че не одобряват друга данъчна идеята – да се дава награда на граждани, които подадат сигнал за чужди укрити данъци. Идеята на финансовия министър не срещна одобрени и от ДПС и БСП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...