A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Гурме » Хайде на „Гурмето под тепето“
Гурме Култура Пловдив Пловдив Важно Посоки Празникът

Хайде на „Гурмето под тепето“

В периода 28-ми септември – 1-ви октомври на пл. “Стоян Чомаков“ №1 в Стария град на Пловдив, СНЦ „Филибелийски майсторлъци“ организира второто издание на събитието „Гурмето под тепето“. Форматът е продължение първото издание, както и на последователните усилия на община Пловдив и туристическия бранш за насърчаване на туристиеския поток към града, популяризирането местната кухня и преоткриването на алтернативни локации за провеждане на събития.

В рамките на второто издание на фестивала, на пловдивчани и гости на града ще бъдат представени приготвени на BBQ традиционни пловдивски деликатеси и вкусотийки от пловдивският регион на Родопа планина, Интересно подготвени гофретени хотдоци, лютеници, подправки по традиционни пловдивски рецепти и др. Любителите на сладките изкушения, ще се насладят на авторски шоколади и невероятни кремове от ядки, както и на техните пленителни комбинации. Желаещите да се освежат ще имат на разположение безбройни варианти на кафета, латета, невероятни домашни лимонади и винени коктейли.

Откриването ще бъде в петък на 29.09. от 18:00, а за доброто настроение на всички гостите ще се погрижат в петък от 19:00 музикантите от БИГ Бенд – Пловдив, а в събота от 19:00 трио Солмейт.

Настоящето второ издание ще заложи в себе си тематиката на една от най-старите обработени храни за човечеството, а именно хляба и печивата. Освен всичко представено през първото издание, ще надградим с типичните пловдивски хлябове и печива, закуски и тестени изкушения. В събота от 12:00 часа ще има демонстрация за замесването и изпичането на пловдивски хлябове, от които всеки ще може да опита.

Събитието „Гурмето под тепето“ е част от Годишната програма за развитие на туризма за 2023 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...