A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Спорт » Антъни Иванов ще съди плувната федерация за 100 хил. лева
Спорт Спорт Важно

Антъни Иванов ще съди плувната федерация за 100 хил. лева

Антъни Иванов
Антъни Иванов

Антъни Иванов и адвокатът му се заканиха да съдят Българската федерация по плувни спортове за уронен престиж, морални вреди и други за 100 хил. лева, предаде NovaNews. Заканата дойде след като Антъни получи наказание от 3 години лишаване от състезателни права, както и глоба от 2000 лева за уронване на престижа на Българската федерация по плувни спортове.

С този акт бе продължен скандалът между състезателя и федерацията, датиращ от началото на годината.

Антъни, на който преди това бе наложено наказание за 2 г. за отсъствие на посочени за внезапни допинг проверки адреси, атакува федерацията по различни параграфи, като използва нецензурни думи. Последва въпросната санкция за 3 г.

„Ще обжалваме и ще спечелим. Федерацията ще отговаря за морални вреди в размер на 100 000 лева и ще искаме лиценза ѝ“, заяви адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев пред Nova News.

Според него федерацията няма административна култура. „Тя се превръща в светата инквизиция, те са обидени и са прокурори и съдии. В демократично общество, когато се твърди, че има клевета, се стига до съдебен процес. Защо Мицин и Миладинов не съдят Антъни Иванов за клевета и обида? Вземат се самостоятелни решения за наказания, етичният правилник отнема права по други основания – когато има спортен спор. Имаме свобода на изразяване, като федерацията се опитва да я потули. Съдът трябва да каже дали има уронване на престиж или клевета“, категоричен е той.

По думите му Антъни Иванов е защитил трима състезатели, уличени в употреба на допинг, през 2021 г. и оттам започва институционалната война.

Според президента на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев от 6-7 месеца Иванов е започнал да отправя нападки срещу федерацията.

„Всичко започна от 2-годишното му наказание за неявяване на допинг проби. Има три пропуснати, затова дисциплинарната ни комисия му наложи наказание, което беше обжалвано неуспешно. Санкцията беше потвърдена.

Федерацията го наказва за отправяне на клевети и обиди, дискредитира плувци, твърди в медийното пространство, че резултатите на Йосиф Миладинов и Петър Мицин се дължат на използване на забранени средства, което е лъжливо твърдение. Уронва престижа на треньора си, федерацията и министерството“, коментира той.

И разкри, че Иванов и неговият защитник са били поканени на заседание на дисциплинарна комисия на 5 юни, но не са се явили.

Аврамчев подчерта, че нарушаването на етичния кодекс на федерацията дава право на управителния съвет да наложи гореспоменатото наказание.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...