A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Лъчезар Бакърджиев, ИТН : Ще децентрализираме бюджета на Карлово, с приоритет са Каравелово, Богдан, Слатина и Калофер
България Важно Избори 2023 Калофер Калофер Карлово Карлово Политика Политика Регион

Лъчезар Бакърджиев, ИТН : Ще децентрализираме бюджета на Карлово, с приоритет са Каравелово, Богдан, Слатина и Калофер

ИТН представи кандидатите си за кметове и общински съветници за Пловдив област. За кметския стол в Карлово ще се бори бившият зам.- областен управител на Пловдив и депутат в два поредни парламента Лъчезар Бакърджиев. Той е роден през 1969 година в Карлово и е верен жител на града. Глава на щастливо семейство с двама сина. „За нас той е идеалният кандидат за кмет на мястото, от където е произлязъл Апостола на свободата!“, казват за него от ИТН.

Приоритет в работата си Лъчезар Бакърджиев ще даде на това България да бъде едно привлекателно място, в което младите хора да искат да останат. И в същото време да бъдем достойни европейски партньори. „Местната власт касае всеки един човек. Ние залагаме на референдуми, допитвания и непрекъснати разговори с хората. Основният проблем на общините е липсата на прозрачност. Никой не знае кога и как се изпълнява един проект, дали е важен и нужен и колко средства отиват за него, кога и как ще бъде изпълнен. Основен проблем е централизацията, малките населени места са ограничени от възможността да имат своя ремонтна и инфраструктурна дейност, защото нямат собствени бюджети и не разполагат със средства, големите общини ги оряват винаги. Ние ще работим за децентрализиране на бюджета на Карлово, като приоритет ще имат Каравелово, Богдан, Слатина и Калофер“, обясни Бакърджиев.

Кандидатът за кмет на Карлово от ИТН Лъчезар Бакърджиев изложи и други наболели въпроси на града, върху които ще работи:

„Знаем какво е в общинските училища, където кметът има възможност да повлияе и с решение на общински съвет да промени много неща в съответните училища – както по спортните центрове, така и по много други проблеми, които са конкретни за училищата.

По отношение на здравеопазването на Карлово. Болницата ни беше една от водещите в областта. В последните години имаше време, в което ние нямахме хирургическо отделение. Знаете, че Карловска община е от Клисура до Калофер, а задължително трябва да се ходи до Пловдив, недай Боже, нещо да стане по пътя. Ако някой в родилното отделение има нужда от хирургична намеса, трябва да дойде до Пловдив. В момента кметът оборудва една операционна маса в хирургичното отделение, но там проблемът е в липсата на кадри. Трябва да се привлекат хора. Детско отделение, вътрешно отделение, инфекциозно отделение – 15 години вътре не са правени ремонти. Разбирате в какво състояние са. В същото време, здравният център, който беше на загуба, от няколко години там д-р Юнаков пое ръководството, и той успява да привлече специалисти, които идват от Пловдив, поне да консултират хората. Но болничната помощ в Карлово трябва да се промени.

По отношение на инфраструктурата не е нормално да се концентрираме върху проекти само в центъра на града, пътища, които се ремонтират по и до малките населени места, са свързани само с главните пътища. В Каравелово, Богдан и Слатина – далеч съм от мисълта, че държава и община са свършили всички необходими мерки за предотвратяване на бедствието. Аз лично с екипа и бившия областен управител, направихме анализ на всички критични точки в Пловдивска област. Има 18-20 критични точки, пет от тях са в карловската община. С моя екип направихме докладна, занесохме я на финансовия министър Асен Василев, с молба от Областна администрация към Министерски съвет, да се предвидят мероприятия и финансиране. Беше ни отговорено, че пари за превенция няма. Лично писах на Кирил Петков, нямаше реакция. Занесох документите и във финансовия отдел на Министерски съвет с молба да се разгледа на заседание. Нищо. Два месеца по-късно се случи нещастието в Каравелово. Искам да кажа, че това е единият от елементите. Но има и друг. Според горските, сечта, която е извършена там, е законна. Да, по документи. Но дали това е начинът, по който е трябвало да се извърши тази сеч? Ако погледнете снимките отгоре, всеки ще си направи изводи, дори да е лаик“, сподели част от проблемите Бакърджиев.

От казаното стана ясно също, че в някои от населените места има проблеми с транспорта и придвиждането на учениците. „Проблемите са много, но нашите кандидати са добре запознати с тях. В някои от местата няма канализация, ще гледаме да решим и този проблем.

В малките общини се нуждаят и от медицинска помощ, там няма спешни кабинети и се налага хората да тичат до големите градове. Нашият екип е съставен от млади и мотивирани хора. Които не са обвързани с политически партии преди тези избори. Доказали са се като успешни хора“, казаха още кандидатите на ИТН.

  Местни избори 2023\Купуването и продаването на гласове е престъпление

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...